Sayfalar

Bu Blogda Ara

Şeker Hamurlu Doğum Günü Kurabiyeleri

Dün çalan telefonu açınca önce "hiiii..." diyen bir kıkırdama hemen ardından da "Yenge amcamla bize gelsenizeeee..." diyen sesin ardından tüm yüreğim hüzünle kaplanıveriyor. Alışmak böylesine zorken, bir de cıvıldayan seslere kayıtsız kalmak inanılmaz derecede zor geliyor bana. Bu kurabiyleri sevgili İrem'in doğum günü için yapmıştım. Benim için hayli uğraştıcı, zaman alıcı ve yorucu bir çalışma olmuştu. Ancak, hem süsleyip hediye olarak verirkenki sevincini, hem de arkadaşlarıyla paylaşmaya kıyarak büyük bir iştahla yediklerini görünce tüm yorgunluğum yerini büyük bir mutluluğa vermişti. Şeker hamurunu yaparken zor zorlandım. Tarifler bana hep fazla fazla geldi. İçerisindeki margarin oranlarından epey korktum. Ben de tariflerden yola çıkarak kendi şeker hamurumu oluşturdum. Tarif basit: Markatlerde satılan pufidik şekerlerden alıp, eritip, pudra şekeri ve nişastayla yoğurmak. Ben sadece pembe ve beyaz kullandım. Çıkan sonuçtan ise ben ufaklıklar, hem de onları mutlu gören ben memnun kaldım.


Malzemeler:
  • 250 gr margarin
  • 4,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • Limon aroması (Dr, oetker)
  • 2 paket biri pembe, biri beyaz şeker
  • 2 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı:

Kurabiyeyi klasik hamur şeklnde hazırlayıp çeşitli şekller vererek pişirin. Ben o gün kurabiye kalıplarımı bulamamıştım ve klasik olarak yuvarlayıp mantar temalı hazırlamıştım kurabiyelerimi. Üzerine ise şeker hazmurunu yapıp, pembe olanını yuvarlak açıp, üzerine beyaz hamurdan puantiyeler yapıp yine yuvarlak kesmiştim. Sonra soğuyan kurabiyeler bal yardımıyla şeker hamurlarını sürüp yapıştırdım.

Dikkat etmeniz gereken nokta, şeker hamurunu nişasta yardımıyla açın. Daha verimli bir sonuç alırsınız. Ben artan hamurdan "irem" yazmıştım. Bunun yanısıra da kalp şeklinde de kurabiyeler çıkarmıştım. Artan beyaz şekeri de ekleyince çocuklar için tam bir ziyafet olmuştu.



Hediye paketi yapıp süslemek de size kalmış. Ben hediye paketimi de kendim yaptım. Kurabiyeleri düz bir servis tabağına dizip hediye paketi olarak kapattım. Yumuşamasınlar diye de üzerini sıkıca jelatin kağıtla kapladım. sonra da hediye paketini rengarenk sticker taşlı boncuklarla süsledim.



Hediyesini alan İrem, gözlerini faltaşı gibi açıp, pastası kesilmeden bir an önce kurabiyelerin tadına bakmak istedi. Ecrin ise artan beyaz şekerleri, "beyaz lokum, beyaz lokum" diye diye mideye indirdi.

Bu kadar zahmet ise sadece bu iki miniği mutlu etmeye yetti...

Bu da mutlu bir doğum günü masalıydı...

4 yorum:

  1. canım benim ellerine sağlık...
    çok güzel olmuşlar...
    İrem in doğum günüsü kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  2. işte böyle böyle şeker hamuruna geçiş yapıyorsun ben de söylemesi :)
    o ufaklığın da doğum gününü kutlarım, Rabbim daha nice nice doğum günleri nasip etsin.
    Eline sağlık canım benim. kal sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  3. İremin doğum günü kutlu olsun bunlar nefis olmuş çok şekerler ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. Çok şekerler ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...