Bu Blogda Ara

Çilek Soslu Cheesecake


Bahar yüzünü gösterdi diye midir bilinmez bu dört günlük tatil beni bir türlü kesmedi. Tatlı yesem olmadı, tuzlu yesem içimdeki boşluğu bir türlü doldurmadı. Ekşiye annemlerde yediğim eriklerle göz kırptımsa da nafile, bir türlü olmadı.

Ne tatlıydı istediğim ne de tuzlu. Böyle ortada, biraz mayhoş, biraz kıtır, biraz yumuşak birşey.

Dolaştığım sitelerde hep gözümü korkuttu cheesecake tarifleri benim. Hep çok zahmetli, hep çok riskli bir tarifmiş gibi geldi. Ama sürekli tatma isteği oluşturdu bende kendini.  Hal böyle olunca ben de girdim mutfağa ve başladım be nefis tarifi uygulamaya. Peynirle tuzluyu, krema ve şekerle tatlıyı, çilek sosuyla ekşiyi damağımda buluşturdum.

Bulduğum tariflerde ya süzme yoğurt, ya labne peyniri ya da krema vardı. Hepsini deneme kararı aldıktan sonra ben ilk tercihimi krema ve labneden yana kullandım. sonuçta kendime ait bir tarif çıktı ortaya.

"Omnom nom homurtularınızı duyar gibiyim,
Sizi çok bekletmek değildir niyetim,
Hadi o zaman hanımlar ne duruyorsunuz,
Cheesecake tarifimize geçelim."

Not: Bu şiir gibi dörtlüğü, çok şiddetli bir baş ağrısı çektiğim halde suratımdaki şaşkın tebessümle nasıl yazabildim şaşırdım doğrusu. Mutluluğuma sağlık:))


Malzemeler:

Tabanı için:
  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağı
İç dolgusu için:

  • 450 gr labne
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
  • 250 gr çilek
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:

Önce bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz. Ardından soğuk tereyağını ekleyip yoğun kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru kalıbımıza döküp kenarlarını kapatacak şekilde sıkıca bastırıyoruz. Hamurun kalıba sıkıca yerleşmesinde fayda var.

Daha sonra iç dolgusu için önce labne peyniri düşük ayarda birazcık çırpıyoruz. Hemen ardından kremayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Nişasta, şeker, ve vanilyayı ekleyip, 3 yumurtayı tek tek kırıp azıcık karıştırıp kalıba döküyoruz. Önemli olan her yumurtanın tek tek kırıldıktan sonra azıcık çırpılıp eklenmesi.

Hazırladığımız cheesecake'i önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 45 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. İç dolgu tüm bu malzemelerle birazcık cıvık oluyor ama bu sizi yanıltmasın. Piştikçe harika bir kıvam alıyor. Pişince fırından çıkartmak yerine ılıyana kadar fırının içinde bekletip öyle soğutun.

Üzeri için ise ayıklayıp yıkadığınız çilekleri blendırda çekin. Bir tencereye şeker ve çilek püresini, hemen arkasından mısır nişastasını ekleyip pişirin. Soğuyan ceheesecake'in üzerini bu sosla kaplayın. Ceheesecakeinizi muhakkak soğuk olarak servis yapın.


İlk denememde bu kadar lezzetli bir tarifi tutturmuş olmanın mutluluğuyla birlikte herkese baş ağrısız bir gün diliyorum.(Benimkisi hala çok şiddetli de::)







27 yorum:

  1. offf.olsada yesem dedim canım.nefis olmuş nefis.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hep diyorum zaten olsa da yesem diye:)sevgiler...

      Sil
  2. ellerine sağlık çok güzel görünüyor
    aslında bunu yapmak benimde hep gözümü korkuturdu kolay ve lezzetli tarifi bulunca oturdu her şey yerine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, muhakkak deneyin.

      Sil
  3. ellerine sağlık..ben de hep başkasının yaptığı cheecakeleri afiyetle yerim.zordur diye yapmaya kalkışmadım hiç..belki birgün ben de denerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç zor değil aksine oldukça pratik, malzemeler gözünüzü korkutmasın.

      Sil
  4. chesecakeye bayılırım hele de çilekliyse tadından yenmez :)ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevdim, teşekkürler...

      Sil
  5. chesecake bayıldım :)
    ELELRİNE SAĞLIK CANIM...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, artık ben de bayılıyorum.

      Sil
  6. Çoooook düzel olmuş. Ben de istiyorum. Üşenmeden kalkıp yapsam mı??????

    YanıtlaSil
  7. en sevdiğim tatlılardandır, birde çilekle harika olur ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çilekle mükemmel oldu, ama çikolatalıyı da deneyeceğim en kıza zamanda.

      Sil
  8. bu görüntü için ben bu sayfaya yerleşebilirim,süper ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. oh oh oh bu aralar çilekçiyiz :) süper

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet senin de tartın çilekliydi.

      Sil
  10. süperr görünüyor , en kısa zamanda denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  11. Bayılıyorum çileğe.Ve negüzelki bütün bloglar çilekli tariflerde dolu.
    Sevgiler ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben de bayılıyorum. Sevgiler...

      Sil
  12. Teşekkürler çok güzel gözüküyor .. Nişasta iç dolgu için kullanılacakmı? sadece üzeri için diye düşünmüştüm. Tarifte nişasta hem dolgu da hemde üzeri için gibi yazılmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem üzeri hem de içi için kullanılacak.

      Sil
  13. Bende bayılırım ekşi ile tatlı ortağına..
    Reçelle yoğurdu karıştırıp yemeyi severim..
    Her türlü şerbetli tatlının yanında mutlaka yoğurtta yerim..
    Bu resim de nasıl bakıyor bana..
    Ye beni, ye beni diye..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Bende hiç cheese cake yapmadım aynı sebeplerden ötürü..ama sanırım bu önyargımı kırdın canım:))İlk fırsatta deneyeceğim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık ben limonlu yapayım demiştim ama hiç olmadı. tarifi başka yerlerden aldıydım. hiç kabarmadı. acayip bir şey oldu. ama senin tarifini kaydettim en kısa zamanda yapmalıyım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...