Bu Blogda Ara

Kabak Tadı: Mücver


Yazın gelmesine siz de benim kadar sevinenlerdenseniz eğer, parmağınızı kaldırıp bir yehhuu çekin. Çünkü yazla birlikte sebzelerin bence en güzellerine kavuşmuş oluyoruz. Önce patlıcan, sonra kabak, pembe domatesler, çıtır çıtır biberler... Kış sebzeleriyle yemek yapma uğraşı kabak tadı vermişken, pazardan alıp geldiğim bu körpecik kabaklarla yaptığım mücver kabak tadı vermiyor hiç. 

Kabak tadı vermek deyimiyle kabağa haksızlık edildiğini düşünürüm hep. Kabak tadı veren haberler, kabak tadı veren magazinel olaylar, kabak tadı veren insanlar... Bizi kızdıran, bizi usandıran herşeye kabak tadı verdi deyip geçiyoruz. Mücverden bir ısırık aldıktan sonra ağzınıza yayılan kabak tadını nasıl açıklarsınız peki? Her gün yeseniz bıkar mısınız? (cık:)



Şimdi vereceğim tarif kabak tadı verme deyiminin sizde oluşturduğu tüm kötü izlenimleri kökten yok edecek. Garanti veriyorum bu tariften sonra hayata pembe gözlüklerle bakacak ve her birinizin içinde bir Pollyanna uyanacak. Hadi bakalım Pollyannalar herkesi bu masal için mutfağa davet ediyorum.

Mücver için gramlı bardaklı ölçülerim yok. Elinizdeki tüm kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Ben 1 kilo kabak kullandım. Rendelenen kabakların suyunu sıkın ve diğer malzemelerinizi hazırlayın. Birer demet  taze soğan, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Kabakların üzerine ince ince kıydığınız yeşillikleri, baharatlarını, 1 yumurtayı, 3 yemek kaşığı unu ve 2 dilim beyaz peyniri ekleyip yoğurun. Kızgın yağda her iki tarafı da kızarana dek kızartın. Ilık olarak kaymaklı tava yoğurdu eşliğinde servis yapın.

Uzun süren kış sonrası kabak tadı veren kış yemeklerinin ardından fresh bir lezzetle mutlu haftalar diliyorum...

27 yorum:

  1. bende severim kabağı..
    mücveri,yoğurtlu kızartmasını....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmeyen yoktur diye düşünüyorum.

      Sil
  2. mevsim dışı sebze tüketmediğim için epeydir yapmamıştım mücveri.görünce nasılda canım çekti.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. of off bayılırım mücvere..Hatta bayılırız..Daha kızartırken aşırıverirler üzerinden evdekiler:))Bende tabikiii:))Ellerine emeğine sağlık canım..kabak ile ilgi söylediklerinin hepsine katılıyorum canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kızaranı mideme indirmiştim:))teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  4. oyyyy bayılırım mücvere :) ellerinize sağlık<harika görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılıyorum, teşekkürler...

      Sil
  5. her türlüsü güzel, patateslisi ıspanaklısı :)
    ellerine sağlık, çayla nefis gidiyor. hele de şu yağmurlu havalarda kabağın tadına bakmak lazım.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patates ve ıspanaklısını denemedim henüz, kabağı kaçırmayın.

      Sil
  6. İnan ben daha senin fotoğraflarını ve postun adını gördükten sonra hayata pembe gözlüklerle bakmaya başladım bile. Nasıl canım istedi anlatamam. Çok severim. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ne mutlu bana siz de bu etkiyi uyandırabildiysem. Sevgiler...

      Sil
  7. Nefisss ellerine sağlık canım bizde ailecek mücver severiz..

    YanıtlaSil
  8. nefis canım ellerine sağlık ben çok severim mücveri aklıma düştü.

    YanıtlaSil
  9. ben kuyrukta kaldım ,kalmadıysa yapayım,kabak var evde ,canım ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  10. sayfan çok güzel olmuşşşki canım.
    eline sağlık ev halkı bayılır:))9

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de durum aynı, sevgiler...Teşekkürler...

      Sil
  11. Çok lezzetli görünüyor severek tükettiğim bir sebze kabak yapıldığı her yemek çok lezzetli oluyor yazın bol bol tüketiriz inşallah ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Bizde de mücver çok sevilir ve beyaz peynirle yapılır. Elinize sağlık, kilolar gitsede kızartarak yapsam diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir defalık kiloları boşverin;)Sevgiler...

      Sil
  13. Tadı nasıl hiç denemedim daha önce?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...