Sayfalar

Bu Blogda Ara

EN LEZZETLİ DÖNÜŞ: FELAFEL


Zaman hızla akıp gitti, çok yoruldum, çok bunaldım ve uzun bir ara vermek zorunda kaldım. Gönüllü bir ara verme oldu bu üstelik. Çünkü bu arada ben dünyanın en mutlu deneyimini yaşadım ve"anne" oldum. Yavrumun yokluğunda kendimi avuttuğum mutfağıma dönmeyi arzuluyorum şu son günlerde. Sanmayın ki ben bu kadar uzun zamandır mutfağa girmedim. Girdim elbet ama vaktimin çoğunu bebeğime ayırdım. Yaptığım yemeklerin değil yavrumun eşsiz fotoğraflarını çekmekle geçirdim günlerimi. Pek çok şey öğrendim hayata dair. Dünyanın en mutlu sesi onun ağlayışı oldu benim için. En güzel gülüşü onun kahkahaları... Mis gibi evlat kokusu... Annelik...

Hayatımın kıssası böyle anlayacağınız. Şimdi sıra geldi bu enfes tarifi sizlerle paylaşmaya. Arda'nın Mutfağında görüp de yapmadan durmak olmazdı. Tarif tümüyle ona ait. Bana yapması aile bireylerine ise löp löp yemesi düştü.

Malzemeler:
1 su bardağı nohut – 1 gece su da bekletilmiş
1 adet orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
4-5 dal kişniş (Ben toz kişniş kullandım)

1 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
2-3 kaşık un (aldığı kadar)

Sos:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tahin
½ adet limon suyu


Soğan ve sarımsağı kabaca doğrayın. Maydanozların yaprak kısımlarını ayırın. Ardından un hariç tüm malzemeyi rondoya atın ve biraz pütürlü kalacak şekilde geçirin. Tamamen püre olmamasına dikkat edin. Ben biraz daha irili kalacak şekilde çektim. Bu karışıma 2-3 kaşık un ekleyin ve yoğurun. Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Bir tavaya bolca yağ ekleyin ve kızdırın. Derin yağda köftelerinizi kızartın.

Sos için tahin, yoğurt ve limon suyunu iyice çırpın. Üzerine de bir çimdik acı toz biber ekledim. Ben felafellerin yanında ikram ettim. Damak tadına uyan banıp banıp yedi. Banamayanlar ise nohut kaynatmaya gitti :)

3 yorum:

  1. Gözünüz aydın. Allah anneli babalı büyütsün. Sağlıklı, mutlu, başarılı upuzun bir ömrü olsun. Hoş geldiniz tekrar. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim pempe kekik, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. başarılar canım harika görünüyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...