Sayfalar

Bu Blogda Ara

Yassı Mantı


Mevsimin cayır cayır yaktığı şu günlerde, nerelerde neler mi yapıyorum? Ah bir bilseniz nasıl da yoğun geçiyor günler... Sıcak hava, bunaltan hava, terleten hava, gına getiren havayla savaş halindeyim. Ehliyet maceram tam gaz devam ediyor. Düğünler, geziler, işler güçler...

Bu sıcaklarda ne mi yiyorum dersiniz? Bolca yoğurtlu ve zeytin yağlı ılık yemekler. Tazecik fasulyeler, acılı bamyalar, boraniler... Peki o zaman bu mantı nereden mi çıktı? Esti ben de yaptım. Tabi bunu yaptığım zamanlar hava bu kadar sıcak değildi.

Tarif vermeyeceğim merak edenler Buradan detaylı tarif bilgilerinize ulaşabilirler. İlk mantı deneyimimi bilenler bilir. Kalın kalın hamur kütüklerinden oluşan bir tabakla karşı karşıya kalan evin erkeği, üzülmeyeyim diye "kalın ama çook lezzetli" diyerekten tabağını bitirmişti. O gün bu gündür bunu telafi etmenin peşindeyken ve de bol zamanım varken sıvadım kolları.



Tarife yukarıdan ulaştıktan sonra nasıl bir yol izlediğimi resimlerden kolayca anlayabileceğinizi düşünüyorum. Benden kısa kısa hayat böyle.

Serin bir hayat, bol lezzetli günler dileklerimle...


6 yorum:

  1. Anaaaam biz burada üşüyoruz yaaa :((
    Of ooof mantının hiçbir şekline hayır diyemem doğrusu :))

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canımm..Mantı olurada yenmmezmi hiççç..

    YanıtlaSil
  3. bir dahaki sefere; kıymayı hamurun tam otasından düzgün bir sırayla yarısına döşeyip diğer yarıyı da üstüne kapatırsan, kesimide, şeklide daha güzel olur .Hem de hamur ruletiyle kesmelisin diyemeden geçemedim.

    YanıtlaSil
  4. ilk denemede kütük de olur kötüde ,hepimizin başına gelmiş şeyler bunlar :)ellerine sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. ah nasıl güzel görünüyor o..
    olsa hemen götürürdüm bir tabak :))

    YanıtlaSil
  6. Ahhh o evin erkeklerin kursaklarının dili olsa da konuşsa :) ilk deneyimlerim aklıma geldi..mantı süper görünüyor..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...