Malzemeler:
Hamur için:
- 3 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 su bardağı su
- tuz
İç harcı için:
- 250 gr kıyma
- 2 adet soğan
- tuz, karabiber ve pul biber
Üzeri için:
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Önce hamuru hazırlayıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Hamur dinlenirken kıymalı harcı hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Sonra hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, merdane yardımıyla açıp, harcını ekleyip kapatıyoruz ve tuzlu kaynar suda haşlıyoruz. Haşladığımız mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, tereyağında kavurduğumuz domates salçasını döküp servis yapıyoruz.
Dumanı üzerine mantılarım...İlk başta küçük yaptıklarım da var.
Mantı tamamıyla bana uzak bir tarif ama hazır alıp yemektense sene de bir defa kendim yapmayı tercih ediyorum. Uzmanı olmadığım bir konuda da öyle detaylı bir tarif veremedim maalesef. Ama lezzetinden eminim.
Herkese mutlu haftalar dilerim...
Boyutları normal mantılardan azıcık büyük ama eminim çok lezzetlidir..
YanıtlaSilBen zaten hamur ve sarımsaklı yoğurdun uyumuna bayılıyorum.
Ellerine sağlık ve afiyet olsun :)
Ben de hamur, yoğurt ve domates sosunu çok severim. Sevgilerle...
Silhayırlı sürprizler olur inşallah,mantıya bayılırım ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgilerle...
Siloooo el emeği göz nuru bir mantı yapmışsın...
YanıtlaSilinan bana elle mantı açmak herkesin harcı değil...
seni tebrik ediyorum canım...
süper olmuştur emin tadı...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
eline sağlık canım. tadı iyiyse boşver görüntüyü. bizim oraların mantıları da büyük büyük olur ayrıca. sevgiler gönderiyorum...
YanıtlaSilTembelliğin eseri canım. Sevgilerle...
SilMIIIMMM.Ellerinize sağlık çok nefis görünüyorlar...Blogunuzu çok beğendim..artık sizi takipteyim..Bende beklerim..
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sevgilerle...
Silsaol canım. Sevgilerle...
YanıtlaSilmanti yapmak zor zanaat .ama hazirina kim hayir diyebilir ki?
YanıtlaSil