Malzemeler:
Kek için:
- 1 su bardağı kahverengi toz şeker
- 3 yumurta
- yarım su bardağı ılık süt
- yarım su bardağı margarin
- 2 su bardağı un
- yarım su bardağı kakao
- yarım su bardağı antep fıstığı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı kakao
- 80 gr pirinç patlaklı çikolata
- 3 yemek kaşığı antep fıstığı
Hazırlanışı:
Klasik kek yapar gibi önce yumurta ve şekerleri iyice çırpıyoruz. ardından da sıvılar ve katıları ekleyip kek hamurumuzu borcama döküp, önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Kek piştikten sonra üzerine çikolataları rendeleyip 5 dakika kadar daha fırında bekletip erimeleri sağlıyoruz. Kek sıcakken üzerine kakaolu sütü gezdirip, son olarak da tavada düşük ısıda kavurduğumuz çıtır antep fıstıklarını ekleyip soğuk olarak servis yapıyoruz.
Ben fıstıkları kavurdum ve ekledim çünkü çikolatanın üzerine çıtır çıtır bir lezzet istedim. Biraz zahmeti var ancak sonuç oldukça etkileyici. Çikolata ve antep fıstığı tadında eşsiz bir yıl dileklerimle...
Esmer şeker özellikle meyveli keklerde bir harika oluyor. Ellerine sağlık. Harika görünüyor. Şimdiden mutlu yıllar yeni yılın kekin kadar tatlı geçsin. Hatta daha da tatlı :) Sevgiler.
YanıtlaSilŞimdi sizin keke bakarken sizden yorum geldi..Kek kokusunu da keki de çok severim..Ellerinize sağlık.Yeni yılda herşey gönlünüze göre olsun .Sevgiler..
YanıtlaSilcanım ya görüntü muhteşem...
YanıtlaSiltadını tahmin ediyorum burdan bile lezzet fışkırıyor :))
ellerine sağlık...
Yok böyle bir şey. Bu bana yapılır mı yaaaa. Nasıl güzel bir kek bu böyle. Enfes. Ellerine sağlık canım. Şimdi size gelsem. O kekten bir güzel yesem. Bir de yanına ordan burdan sohbet. Mmmmmmmmm.
YanıtlaSilsenin bu bol çikolatalı tariflerin varya beni mahvediyor bilesin
YanıtlaSilniye yakın değilsin kuzum gelir bir dilim alır kaçardım
eline sağlık
öpüyorum
kal sağlıcakla...