Yemeğin başlığını ne yazsam ne yazsam düşünüp de kara veremeyince açtım fotoğrafa bir daha baktım ve görüntüye layık bir seçimde bulundum: Ortaya karışık...
Tembel işi mi oldu yoksa görsel bir şölen mi siz karar verin artık. Kavurduğum, kızarttığım etlerin yanında bulgur pilavını tercih ediyorum. Bazen de eşime yalvarıp yanına yumruğuyla kırdığı soğanı da koyunca, gözlerimiz yaşara yaşara kendimize bir ziyafet çekiyorum. Soğan illa yumrukla parçalanmalı ki ısırınca suyunu ağzınızın içinde doyasıya hissedin.
Bu yemek için öyle uzun uzun tarif vermeye gerek yok. Eğer işten eve yorgun döndüyseniz, canınız da buna rağmen aromalı, baharatlı, acılı bir yemek istiyorsa hadi doğru mutfağa.
Önce etlerinizi biraz zeytin yağında marine edin.15 dakika yeterli. Zeytin yağının içine, pul biber, kimyon, sarımsak ve taze biberiye ekleyin. Etiniz marine olurken siz de diğer malzemelerinizi hazırlayabilirsiniz.
Sıra pişirmeye gelince de zeytin yağıyla birlikte etleriniz harlı bir tavaya atıp ve pişirin. Tereyağlı bulgur pilavınızı hazırlayın. Bir taraftan da şöyle güzel bir salata hazırlayın. Süzme yoğurdu ise birazcık tuz ekleyip çırpın. Dikkat etmeniz gereken mesel etlerin çok kıtırlaşmaması. Ben canım çok isteyince birazcık patates kızarttım çok az yağda.
Sıra geldi dizmeye onu da size resim anlatsın:
Bitti sanmayın. Etleri kavurduğunuz tavada kalan yağları da yoğurdun üzerine dökmeyi unutmayın. Emin olun ortaya karışık bu lezzet akşam yemeğinizi taçlandıracak.
vaaaoov bu resmen sanat eseri olmuş...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor...
canım ellerine sağlık...............
Görsel şölen bence. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilböyle çeşitli yemeklerle dolu tabakları çok seviyorum,eline sağlık.
YanıtlaSilcanım bu karışığı tuttum ben
YanıtlaSilgüzel bir buluşma olmuş tabakta
soğanı ben de çok severim hele bir de mideme dokunmasa
afiyet bal olsun canım
kal sağlıcakla...
Tam bir ziyafet yemeği gibi olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilbu ortaya karisigin tadinin super olduguna eminim.ellerine saglik.
YanıtlaSil