Sayfalar

Bu Blogda Ara

Haşlama


Havalar hala ısınamadı burada. Hala güneşin tadını doyasıya çıkartamadık. Bolca gezip, sıcaktan bunalamadık. Hala kış, hala kış, yoksa hep kış mı??

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba demek istiyorum. Yayınlanacak pek çok tarif var ama ben hem yoğun hem de yorgunum, bazen de sinirli...

Beni en çok rahatlatan şey ise mutfağa girip saatlerce yemek yapmak, hatta bol misafir için büyük sofralar kurmak... Yemek kokularına karışmak, bıçakla tüm sinirlerimi atmak ve en sonunda mutfaktan mutlu çıkmak. 

Ama bu günlerde ben yemek pişirmeye de üşeniyorum çok. Hemencecik pişirilecek yemekler yapmayı tercih ediyorum daha çok. Ya da dışarıdan söylemeyi, havanın güzel olduğu nadir günlerde ise dışarıda yemeyi tercih ediyorum. Bu yemeği ise dolapta unuttuğum etten yaptım. Eti önce haşlayıp sonra didikleyip, sonra da soğan patates, domates ve bol baharatla fırına attım. Et suyuna da annemin enfes tarhana çorbasından yaptım. Benim için oldukça pratik bir tarifti, oldukça da lezzetliydi.


Malzemeler:
  • 500 gr kemikli et
  • 4 adet domates
  • 4 adet soğan
  • 4 adet patates
  • kimyon, karabiber, tuz, pul biber, biberiye, kekik
Hazırlanışı:
Eti önceden haşlayıp didikliyoruz. sonra bir tepsi içine soğan, patates ve domatesleri doğrayıp tuz ve baharatlarla harmanlayıp, etini de ekleyip önceden ısıttığımız fırında pişmeye bırakıyoruz.

Herkese afiyet olsun.

14 yorum:

  1. bende de aynı endişe var.. acaba yaz hiç gelmeyecek mi... ya da gelince yakıp kavuracak mı???? her gün haftasonu olsa da ben de yatıp uyusam modundayım bu aralar: ) yalnız değilsin yani: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım. Geçen gün yürüyüşe çıktık yağmur yağmaya başladı, ormandan açık alana çıkınca bir de baktık ki kar serpiştirmeye başlıyor.Ey yAAZZZ gel artık. Yorumun için teşekkürler. Sevgilerle..

      Sil
  2. bilirim bolu'nun soğuğunu ben de kaldım iki yıl orda. Baharı özlüyor insan uzunca ve sert bir kış geçirdik malesef. Buralar da bir açık bir kapalı tam güven yok yani. Haşlamaya gelince güzel bir yemek olmuş hem de suyundan da faydalanmışsın bu ayrıca güzel. Ellerine sağlık afiyet şeker olsun arkadaşıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma canım çok soğuk havalar. Yemeği tavsiye ederim. Hem Hafif, hem de lezzetli. Sevgilerle...

      Sil
  3. Bu sene bahar tam geldi diyorsun gene yağmur soğuk başlıyor.Ellerine sağlık.Yemeğin çok güzel görünüyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle oluyor, hava şuanda kapalı, ama güneş yüzünü göstermeye çalışıyor. Sevgilerle...

      Sil
  4. ellerine saglik ,harika olmus,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık.Çok pratik olmuş hemde.

    YanıtlaSil
  6. Haşlama,harika görünüyor canım.
    Elinin lezzetine,baharatların aromasının lezzeti eklenince ortay harika bir lezzet çıktığına eminim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. baharlara bayılıyorum yok yok çok sıcak olmasın havalar şöyle gerekirse ince bir monta ihtiyaç duyacak kadar olsun hava ve keyifle yiyelim yemekleri bunalmadan mesela : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok sıcak olmasın, sana katılıyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...