Sayfalar

Bu Blogda Ara

İkram


Her ne kadar hafta sonlarının gelişini pazar akşamlarından beklemeye başlasam da günler öyle hızlı geçiyor ki bazen durup düşününce afallıyorum. genellikle hafta sonlarımız hafta içinden planlanmaya başlayınca ikramların da ardı arkası kesilmiyor. Bazen mutfakta şöyle bir durup biraz nefes al diyorum. gerçi arada hazıra da kaçtığım oluyor.

Bunlar da geçen hafta sonu gelen arkadaşlarıma ikram ettiklerim. Aslında çok fazla şey vardı ama fotoğraflayabildiğim şimdilik bunlar. Hazırlaması pratik, ama lezzetten asla ödün vermiyoruz.

Tartımı hatırlarsınız. Hem çok pratik hem de enfes bir tat.

Meyve yemeyen arkadaşlarıma meyve salatası yaptım. Üzerine krem şanti de ekleyecektim ancak fırsatım olmadı maalesef. Meyveleri doğrayıp üzerine jöle döküp soğuttum. Enfes oldu doğrusu.


Ve en sevilen börek, sigara böreği...


Maydanoz ve beyaz peynirin muhteşem buluşması. Ben içine kimyon ve karabiber de ekliyorum. Kimyon harika bir çeşni veriyor.


Elbette ki kestaneli ve çikolatalı toplar. Beyaz çikolatalı olanlar kestaneli diğerleri ise bitter çikolatalı. En kısa zamanda bunlardan kendim de yapıp tarifini vereceğim.

vee enfes çiğ köfteler. Ben genelde çiğ köfte yiyemiyorum. geçenlerde eşimin okuldan arkadaşları eşli çiğ köfte partisi yapmışlar ve usta elleri tarafından etli çiğ köfte yapmışlardı. Etlisini ilk defa denemiştim. Ama sanırım bu ilk ve son oldu. Ben bu çiğ köfteyi seviyorum. Adese de satılıyor. Cevizli ve fındıklıymış, tavsiye ediyorum.

Tüm bunların yanı sıra ıslak kekim vardı ama yine çekmeyi unuttum. Hem uzun bir sohbet hem de leziz anlar yaşadık. Hepinize şimdiden mutlu haftalar...

5 yorum:

  1. ellerinize sağlık. mutlu haftalar:)

    YanıtlaSil
  2. ooo ne güzel,arkadaşlrınızın yerinde olmak isterdim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık durmeciğim tartına ve meyvelerine bayıldım tatlım. aslında krem şanti kullanmaman daha hafif olmuştur bizimkilerde bu şekilde seviyorlar meyveleri bir de ben nar ekliyorum renkleniyor. sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. Bu lezzetler karşısında ağzımın suyu akmadı desem yalan olur:)
    Nefis nefiss,ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık.Hepsi birbirinden güzel.Kestaneli çikolatalı topların tarifini bekliyorum.Ben de cevizli çiğ köfte yaptım ama fındıklı hiç yemedim.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...