Sayfalar

Bu Blogda Ara

Tepsi Kebabı


Mutfağa girdim, poşetten çıkarttığım tazecik kıymanın paketini açtım, tam "senden ne pişirsem?" diye düşünürken, hafta sonu izlediğim bir programda gördüğüm bu kebap geldi aklıma. Önce biraz hayıflandım, neden benim de şöyle güzel bir bakır tepsim yok diye, ama sonra heyecanla tüm malzemeleri toparlamaya başladım. 

Bakır tepsim olmasa da borcam bir kalıp işimi görürdü ne de olsa. Önce kıymayı kebaba dönüştürmek için kolları sıvadım. Soğanla gözlerimi yaşartıp, ellerimi bolca sarımsak kokuttum. Pazardan aldığım pembe domatesleri bir güzel dilimledim (pazarda bu enfes domatesleri satan bir manavımız var, cam seralarda yetişen mis gibi de domatesleri). Her bir baharatı önce koklayıp sonra da kıymayla buluşturdum. Buzluktan biberler de çıkınca, Antakya'ya kadar gidip gelmiş oldum.

Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı ducros zahterli baharat karışımı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 adet domates
  • 7-8 tane biber
Hazırlanışı:

Kıymayı bir kaba koyun. 1 baş soğanı incecik küp küp doğrayıp, tuzla ovup, suyunu sıkın. Bir baş sarımsağı soyup, 4-5 tanesini kıymanın içine ekleyin. Sonra Tüm baharatları ve galeta ununu ekleyip en az 15 dakika yoğurun. Borcamı zeytin yağı ile yağlayıp hazırladığınız kebabı tepsiye yayın. Kebabın üzerine dilimlediğiniz domatesleri, sarımsakları ve biberleri ekleyip, önceden ısıttığımız fırında 20 dakika pişirin. Domateslerin suyu tamamen kaybolmadan ocaktan alın.

Bu şimdiye kadar kendi yaptığım en lezzetli yemekti. Sadece soğan ve sarımsağın ete böylesine lezzet katabileceğini hiç tahmin etmemiştim. 

Elbette ducrosun zahterli karışık baharatının da lezzete lezzet kattığı tartışılmaz bir konu. Zahteri mutfağıma yeni kattım ve çıkan sonuçtan da çok memnun kaldım.



Ben bu kebabı sade tereyağlı pirinç pilavı, nohut yahni, süzme yoğurt ve patlıcanlı ezme ile soframda buluşturdum. Evimizde bir yöresel hava oluşsun istedim.


17 yorum:

  1. eline sağlık canım nefis olmuş
    kebabı yapmak için malesef böyle eller kokuyor birazcık
    domatesleri görünce seni kıskandım desem :)
    çok şanslısın tatlım
    afiyet bal olsun
    sevgiyle kal öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, çiğnemeden yuttuk çok lezzetliydi. sevgiler...

      Sil
  2. çok güzel görünüyor eline sağlık..
    bizde kızartıp döşeriz borcama..sonrada fırına..bu dahada pratik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla tepsi kebabı kızartmadan yapılıyor, özelliği bu. Sevgiler...

      Sil
  3. ellerine sağlık çok lezzetli bir yemek yapmışsın.bende çok yapıyor,çoooooook da severim...

    YanıtlaSil
  4. bloglarda yorumlarını gördüğüm bu bloğu bir ziyaret edeyim dedim:)
    çokda beğendim ismi çok ilginç geldi :)
    sevgiler..
    tepsi kebabıda müthiş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin diyelim sana o zaman, sevgiler...

      Sil
  5. Merhaba ben yeni izleyicinizim.Ellerinize sağlık çok severim bu kebabı.Bende sizi blog da görmek isterim.Sevgilerimle.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, gelirim tabii, sevgiler...

      Sil
  6. bu da benım arsıvımde yayınlayamadan tozlanıp gıden tarıflerım arasında hem pratık hem lezzetlı ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  7. Görüntü güzel evet söylenecek laf yok fakat anlatım ne müthiş böyle :))
    İştahı açılıp, hemen gidip yapmak istiyor insan. :))
    ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aldığım en anlamlı en güzel yorumdu, teşekkür ederim, sevgilerle...

      Sil
  8. bunu hiç yapmadım,bir gece tv ben de gördüm,küçük hanım benim yemiyor pek et,bazen isyan edip sadece eşimle kendime yaparım,isyan etme günü yaklaşıyor gibi görünüyor,ellerine sağılık,eminim tadı süperdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok lezzetli, şimdiden afiyet olsun.

      Sil
  9. merhabalar ellerinize sağlık. nefis görünüyor...
    bloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim. bana da beklerim. sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...