Sayfalar

Bu Blogda Ara

Bir Elveda, Bir Merhaba ve Bolca Çikolata


Uzun zamandır yorgun geçen, kimi zaman hüzünlü günlerin kimi zaman yeni heyecanlarla dolu günlerin ardından yeniden bir merhabayla güne başlıyorum. Neden mi yoktum? Çünkü bundan neredeyse iki ay öncesinde Boluyla vedalaşıyordum. Canım arkadaşlarımla, can komşumla, İrem ve Ecrinle... 5 yılın ardından çok zor oldu gitmek. Aslında kolay olur diye düşünürdüm hep. Oysa ki sadece dile kolaymış gitmek.

Günler artık bizsiz sona ermekte. Gurbet artık bizsiz...

Taşınma, ev bulma telaşı, üstüste gelen rahatsızlıklar, yeni iş ortamlarına alışmak, 5 yıllık deneyimin ardından sıfırdan başlamak. Hem eşim hem de benim için tatilsiz, çokca hüzünlü, bolca heyecanlı bir yazdan sonra, şimdi hazanda dinlenmekteyiz. Umarım ikimiz için de yeni hayatımız bize bol şans getirir.

Şimdilerde ise denizin keyfini sürüyoruz. İşlerimiz yoluna girdi, hastalıklarımız geçti.

Zaman Huzur zamanı...

Son bayramı da ilk defa bir yarımız hala gurbet olsa da daha az hüzünle geçirdik. Hızlı bir giriş olmasın diye sizlerle bu gün hafif ve çikolata dolu bir lezzeti paylaşmak istiyorum.

Bayramdan artan çikolatalarınız daha tatlı bir keyfe çevirmek için eşsiz bir lezzet.

Bu tarif için 2 paket kedi dili bisküvisi, bir paket kakaolu ve fındıklı puding, biraz kahve, biraz süt ve de çikolataya ihtiyacınız var. Mutluluk perçimleyen bu pastanın yapılışı ise çok basit.

Önce pudingimizi tarife uygun olarak pişirip, içerisine biraz daha çikolata ve fındık eklemek. Sonra kedi dilini bir sıra dizip kahveyle ıslatmak ve ardından üzerine pudingini dökmek. Aynı işlemi ikinci defa da uyguladıktan sonra bol çikolatalı pastanız servise hazır.

Çikolatalı günler...

18 yorum:

  1. Merhaba,inşallah herşey gönlünüzce olur, ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. durmem hoş geldin öncelikle. bolu güzel memleket ama çok soğuk be... neyse gittiğin yer neresi bilmiyorum ama deniz falan iyi gelir herhalde. senin şu çikolatalı tariflerine bayılıyorum bu arada. hem pratik oluyorlar hem leziz tam benlik yani. afiyet şeker olsun hayatım. sevgiler gönderiyorum sana kocaman...

    YanıtlaSil
  3. merhabalar benden de ,her işte bir hayır vardır derim,hayırlısı olsun ve tatlı çok tatlı olmuş,pratik,kakaolu,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  4. canım benim yeni yaşam alanın hayırlı uğurlu olsun...

    YanıtlaSil
  5. umarım hakkınızda hayırlısı olmuştur.pasta nefis ve pratik olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Kolay değil yer değiştirmek umarım geldiğin yerde daha da mutlu olursun her şey gönlünce olsun. Deniz kenarı hep güzel oluyor. Çikolatalı pastana bayıldım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyfini sürebiliriz inşallah. Teşekkür ederim.

      Sil
  7. hosgeldin.bazen ara vermek iyidir bazi seylere.zor bir donem gecirmissin belliki.

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel Muğlaya gitmişsiniz..Güle güle oturun...Nefis pratik bir pasta olmuş..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle hoşgeldin...
    Yaşadıklarını çok iyi anlıyorum. Yaklaşık 10 ay önce Bursadan, memleketimiz Trabzona taşındık. Denizin kenarında bir evimiz var şimdi ve hep ailelerimizle bir aradayız. İlk aylar inanılmaz zor geçti, hem de ben sorunsuz geçeceğine emin olduğum halde...Müthiş özledik geçmişi, arkadaşlarımızı, iş ortamımızı, her şeyi...Ama unutuluyor, insan yeni hayatına geç de olsa alışıyor.
    Pasta süper :)

    YanıtlaSil
  10. Herşeyi geride bırakmak zor elbette, ama alışıyor insan. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba iadeyi ziyarete geldim..Düzenin bozulması çok zor..Umarım yeni evinizde huzurlu sağlıklı ve daha mutlu olursunuz..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...