Sayfalar

Bu Blogda Ara

Alman Pastası


Bahar hala gelmedi maalesef buralara. Sabah uyanıp ilk iş olarak perdeyi aralayıp dışarıya bakıyorum ve beni bir sürpriz karşılıyor. Kar...

İri taneli taneli yağdı bu sabah yine kar. Üşümekten yoruldum artık, sağ da solda çiçekler açsın ağaçlar yapraklansın istiyorum.

İsteklerim sadece baharın gelmesine yönelik değil elbette. İçimdeki aşkın, sevginin hiç solmamasını istiyorum.
Bu kardan adam kadar neşeli olmak ve üşümemek istiyorum.
Bu günlük bu kadar istek yeter.

sıra geldi nefis bir pasta tarifi paylaşmaya. Alman pastası deyince benim aklıma profiterol gelirdi hep. Ama bir arkadaşım beyaz kek ve beyaz krema diye tarif edince, aradığım zaman telefonu "Yengecim!" diye açan sese ben olduğumu nereden anladın diye sorup da "ben artık okuyorum yengecim" diyen bir şirine de olunca kollar sıvandı ve koşuldu mutfağa.

Canım İrem'e okumayı öğrendiği için ödül olarak yaptım bu pastayı. Açıkçası ben çok beğendim ve sanırım bolca da yapacağım hem hafif hem de çok lezzetli bir pasta bu.

Malzemeler:
Kek için: 
  • 3 çay bardağı elenmiş un
  • 2 adet yumurta
  • 50 gr eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
  • 1 çay bardağı toz şeker
Krema için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
Ara kat için:
  • 1'er adet muz, kivi, portakal (küp küp doğranmış)
Üzeri için:
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Öncelikle kek malzemelerini karıştırıp kekimizi hazırlayıp önceden ısıttığımız fırında pişmeye bırakıyoruz.

Sonra Meyvelerimizi küp küp doğrayıp buzdolabına kaldırıyoruz ki sularını bırakmasınlar. Margarin ve vanilya haricindeki malzemelerle kremamızı hazırlayıp ocaktan indirip vanilya ve margarini ekleyip 15 dakika kadar çırpıyoruz.

Kek pişince bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesip arasına önce kremayı 


sonra da meyveleri

ekleyip keki kapatıyoruz. 

Son olarak da pudra çekeriyle süsleyip dolapta bekletip servise hazır hale getiriyoruz.

Minik Ecrin tabağın kenarında kalan pudra şekerini önce parmaklarıyla yalamaya başladı. Sonra pastayı kesmek için fanusu açtık bıçak alıp arkamı dönünce bir de ne göreyim bizim ecrin o minicik parmaklarıyla bu sefer de pastanın üzerindeki pudra şekerini yalamaya başlamış:))

Yemeye başladıktan sonra anladım ki bu pasta başka hiç bir keke benzemiyor. Çoğu tariflerde kremanın üzerinde meyve yoktu ve bana pasta öyle çok kuru gelmişti. Ben de meyveyle pastayı buluşturdum.Sonuç ise herkesin damağını şenlendirdi.

Mutlu bir hafta geçirmeniz dileğimle...

13 yorum:

  1. çok severim sık sık da yaparım:))
    ellerine sağlık
    mutlu haftalar
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bundan sonra ben de sık sık yapacağım. Sevgilerle...

      Sil
  2. of of of,harika ellerine saglik,en yakin zamanda da gunese ve yesile kavusman dilegiyle.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tez zamanda kavuşuruz inşallah, sevgilerle...

      Sil
  3. canim cok güzel olmus
    ellerine saglik:-)

    YanıtlaSil
  4. Çok severim bu pastayı.Meyvelerde şenlendirmiş hakikaten.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. neyseki istanbul'da bahar yüzünü gösterdi,darısı sizin başınıza olsun..
    pasta nefis görünüyor eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kar inatla hala burda, inşallah tez zamanda gelir bize de bahar. Sevgilerle...

      Sil
  6. ben hiç denemedim bu pastayı ama merak ediyorum tadını: ) notumu aldım deneyeceğim en kısa zamanda.. ellerine sağlık: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene canım çok beğeneceksin, hem hafif hem de çok lezzetli. Sevgilerle...

      Sil
  7. Ellerine sağlık. Tek kelime ile enfes olmuş. Alman pastasını daha önce duydum ama hiç uygulamadım. Fotoğrafı görünce canım çekti. Ne yapacağız? Malzemeler tespit edilip alınacak ve en kısa zamanda uygulanacak. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha önce hiç duymamıştım. Arkadaşın birisi söyleyince tarifi alıp yaptım. Mutlaka dene sonuç harika. Sevgilerle...

      Sil
  8. hemde meyveli harika:)) ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...