Sayfalar

Bu Blogda Ara

Portakallı Kereviz

Bu gün hafifletici, ferah bir lezzetle buluşturacağım sizi. Yasemin kokulu pirincin portakalla buluşmasının hikayesi olacak bu tarif.

tarifi hafta sonu Arda'nın Mutfağı'nda izledim. Akşam da alışverişe çıkınca kereviz ve portakal alıp girdim mutfağa. Pişirmeye başlayınca mutfağı dolduran kokulara bayıldım. Portakalın aroması, kerevizin kokusu, yasemin pirincinin kokusu, yeşillikler... Daha ne isteyebilirdim ki.

Malzemeler:
  • 3 tane portakal (birinin kabuğunu beyaz yerinden ayrı olarak soyup küp küp doğarayacağız pilan için, 3 ünün de suyunu sıkıp kullanacağız)
  • yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • yarım demet taze soğan
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 adet büyük boy kereviz
Hazırlanışı:

Önce kerevizleri saplarından ayırıp, köklerini soyup ortadan ikiye ayırıyoruz. Kerevizlerin içlerini pilavla dolduracak kadar oyup, oyduğumuz kerevizleri atmayıp ayırıyoruz. Sonra geniş bir tencereye kerevizleri enginar dizer gibi dizip pişmeye bırakıyoruz. Kerevizlerimiz haşlanırken pilavımızı hazırlamaya başlıyoruz. Soğanın bir tanesini küp küp doğrayıp tencereye atıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Kavrulan soğanların içine kerevizlerin saplarından, portakal kabuğundan ekleyip iyice kavuruyoruz. Son olarak pirincimizi ve su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Pişen pilava incecik doğradığımız dereotu ve taze soğanın yeşil yapraklarını ekleyip demlenmeye bırakıyoruz. 

Haşlanan kerevizleri başka bir kaba alıp, tencereye küp küp doğradığımız soğanları atıp kavurmaya başlıyoruz. Yarım tatlı kaşığı unu soğanlara ekleyip birazcık karamelize olmasını bekliyoruz. Sonra portakala suyunu ekleyip kıvamlı bir sos elde ediyoruz. Bu sosun üzerine kerevizleri oturtup, içlerini pilavla doldurup 15 dakika kadar pişiriyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz.


Yerken öyle hafif bir lezzet ki oh be diyeceksiniz. Daha önce kerevizin sadece sapını, onu da turşusunu, yiyen birisi iken bu yıl kerevizin nasıl bir cevher olduğunu keşfettim. İlerleyen zamanlarda oyduğumuz kerevizlerin içinden yapılan harika bir salata tarifi de vereceğim. Bir de kuzu etli terbiyeli kereviz tarifim var. Hepsinden de harika sonuçlar elde ettim.

Siz de portakallı, bol aromalı bu tarifi denemek istiyorsanız, hadi  durmayın, doğru mutfağa...

Güneş gelsin artık, çıksın saklandığı yerden:(

12 yorum:

  1. evet bende bekliyorum o utangaç güneşi :) öyle güzel anlatmışsın ki hemen bugün denemek istiyorum. bende kerevizi sadece salatada yerim ama böylesi olunca bak şimdi yapmam lazım sağolasın durmeciğim yine özenli bir yemek çıkarmışsın ortaya seviyorum seni hoşçakal...

    YanıtlaSil
  2. Sağol Elifciğim, duygularımız karşılıklı...

    YanıtlaSil
  3. offff harika gorunuyor.krallara layik olmus.ellerine saglik sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. durmecim ellerine sağlık
    fotoğraflar harika canım
    :))

    YanıtlaSil
  5. kerevizi hiç böyle denememiştim,ellerine sağlık hem leziz hemde sağlıklı bir yemek olmuş..

    YanıtlaSil
  6. kereviz faydalı diye sık sık pişer bizim evde bu şekilde de yapayım:))
    ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

    YanıtlaSil
  7. Enginar gibi pişirmişsinzi, vallahi iyi fikir.Hemen yapıcam, bizde kereviz çok tüketilir de.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. "ıhlamurcum" enginardan daha lezzetli emin olun. Şimdiden afiyet olsun. Herkese kıymetli yorumları için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. kerevizide çok severim
    öyle güzel görünüyorki iştah açıcı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, çok leziz görünüyor, kerevizi severim, elinize sağlık. Bloğunuz çok güzel, sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. kompozisyon harika. lezzeti de öyledir mutlaka.

    YanıtlaSil
  12. Bir kerevizsever olarak çok beğendim.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...