Sayfalar

Bu Blogda Ara

Portakal Reçelli, Bitter Çikolatalı Pasta


Güneş artık iyice yüzünü göstermeye, karları eritmeye, doğayı yeşertmeye başladı. İş yerinde yürüyüşe çıktığımız arkadaşımla ağaçlara bakıyoruz, acaba yeşil yapraklar çıkmaya hazırlanıyor mu diye? Yeşili, güneşi öyle çok özledim ki, bir an önce her yere bahar gelsin istiyorum.

Yaklaşık bir haftadır düzenli yürüyüş ve egzersize başladım, baharı bekleyen her kadın gibi. Çok şükür her şey yolunda gidiyor. Hemen de sonuç almama çok sevindim, çünkü neredeyse 2 kilo kadar kaybettim ve çok mutluyum. Bu gün ki tarifle de olsa da yesem, verdiklerimi geri alsam dediğim bir tarif. Yine Arda'nın Mutfağınız izleyip esinlendim. Onun tarifinden çok farklı ama fikir olarak yakın. Yumurta falan yok. Ama mis gibi aromasıyla portakal reçeli var. Yoğun kıvamı ve acı tadıyla bol bol bitter çikolata var. Çıtır çıtır dağılan antep fıstığı, ceviz ve fındık var. Eser miktarda ise tereyağı var. Siz de eğer merak ettiyseniz, hadi buyrun bakalım tarife...

Malzemeler:
  • 1 adet kakaolu kek tabanı
  • yarım çay bardağı tereyağı
  • 200 gr bitter çikolata
  • 5 yemek kaşığı portakal reçeli
  • yarım su bardağı antep fıstığı
  • yarım su bardağı ceviz
  • yarım su bardağı fındık
üzeri için:
  • 1 paket bitter çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
Hazırlanışı:

Kek tabanını olabildiğince ince olacak kadar ufalayıp un haline getiriyoruz. Üzerine erittiğimiz bitter çikolata ve tereyağını ekleyip iyice özdeşleşmesini sağladıktan sonra, diğer tüm malzemeleri ekleyip dilediğimizce şekil veriyoruz. Sonra üzerine paketteki tarife uygun olarak hazırladığımız bitter çikolata sonunu ilave edip, soğuk olarak servise hazır hale getiriyoruz.


Çok aromatik bir tadı vardı bu pastanın. Ben portakal ve çikolatanın uyumuna bayılırım. Bu pastada her ikisi de buluşunca ortaya tadına doyulmaz bir lezzet çıkıyor.


Benim birazcık bitter çikolata sosum artınca ben de değerlendirmek istedim. Dondurma kaselerine biraz muz doğradım, birkaç da antep fıstığı ekleyip sosu üzerine döküp, hindistan ceviziyle süsledim. Hem pratik hem de lezzetli bir alternatif oldu.


12 yorum:

  1. ayyyy ben diyetteyken bu iskence revami bana soruyorum:(((((saka saka ellerine saglik,harika gorunuyor ellerine saglik hayatim,sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu malzemeler bir araya gelir de kötü olur mu hiç? Görüntü ise muhteşem. Asıl güzel yanı aynı zamanda pratik olması. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. İnanılmaz iştah açıcı bir pasta, kesinlikle yapılacaklar listesine alıyorum,durmecim.

    YanıtlaSil
  4. CANIM BEN GELDİM.
    BİR ŞEY DİCEM SANA GİRİNCE UYARI GELİYOR.
    GENEDE BEN GİRDİM. ONA BİR BAK CANIM.BÖYLE GÖRÜNCE GERİ DÖNENLER OLUR.
    ELLERİNE SAĞLIK. MMMMM HARİKA.

    YanıtlaSil
  5. Bence bu harika görüntülü bir lezzet bombası.Ellerine sağlık canım.
    Uğruna diyet bile bozulur:) Nefiss nefiss...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık.Nefis bir görüntü.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir Kase Lezzet Özellikle de sana teşekkür ederim. Bloğumdaki sorunu hallettim. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  8. Oy oy oy öldüm bittim ben buna nefis olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. portakal ve çikolatanın uyumu malum,eminim nefis olmuştur ,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. çok lezzetli ve albenili görünüyor: ) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. off harika görünüyor, Allahım çikolata var diye ölebiliriz :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...