Sayfalar

Bu Blogda Ara

Sebzeli Köfte


Buralara ilk kar düştü, dağlarımızın tepeleri kırardı. Hava epey soğudu, yapraklar sararıp döküldü. Sonbahar yüzünü kışa çevirdi. Dört mevsimin tüm güzelliğini burada yaşamak mümkün. Onun için çok seviyorum burayı. Kışsa gerçekten soğuk, baharsa yeşil...

Bu sıralar evimizde doğal gaz problemi yaşıyoruz ve ısınma konusunda sıkıntı çekiyoruz. Allah dışarıda kalanlara, evsiz yurtsuz olanlara yardımcı olsun. Üşüdükçe benden daha kötü hallerdekileri düşünüyorum. Böylelikle halimize şükretmek için bir fırsatımız daha oluyor.

Ev soğuk olunca yemek yaparken de kolaya kaçmayı tercih ediyorum. Soğuk beniz biraz tembelleştirdi.
Ne pişireyim derken aklıma kebap yapmak geldi, ama şişlere etleri hazırlamaktan üşendim, patates ve domatesle birlikte yemeği sebzeli köfteye dönüştürdüm. İyi ki de öyle yapmıştım, severek yedik.

Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • tuz, karabiber, kimyon,soğan ve sarımsaklı karışık baharat
  • 3 adet patates
  • 2 adet domates
  • patates için köri
Hazırlanışı:

Kıymanın içine baharatları ekleyip bütünleşinceye kadar yoğuruyoruz ve ceviz büyüklüğünde top köfteler hazırlıyoruz. Patateslerimizi elma dilimleyip, köriyle soslandırıp önceden ısıttığımız fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Sonra üzerine köftelerimizi ve yine elma dilimlediğimiz domateslerimizi ekleyip pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Soğuklar bastırınca ben de evsizleri düşünürüm hep.Sebzeli köfteniz çok güzel.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Aslında bazı şeyleri düşünüp tartmakta fayda var, Teşekkür ederim Pembe Kekik.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...