Yoğun bir bayramdı gurbette olmamıza rağmen. Ben de yaptığım yemeklerden yavaş yavaş başılıyorum tarifleri vermeye. Annemin Emsan tenceresinde susuz ve yağsız yaptığı etleri özledim. Ama ev kokmasın istediğim için ben tencere yerine fırında, yağlı kağıtta pişirmeyi tercih ettim.
Bu sonuca ulaşmak için sadece biraz kaburgaya ve tuza ihtiyacımız var. Et pişerken yağlarından ayrılıyor. Yağı etinden ayrıldığı için yumuşacık oluyor. Tuzun da verdiği aroma ete inanılmaz bir lezzet katıyor. Geriye nar gibi kızarmış yumuşacık et kalıyor.
Denemek isterseniz, şimdiden afiyet olsun diyorum.
Ya annelerin yaptığı o yemekler illaki bir başka olur.kaburgaya gelince bayıldığım yemeklerdendir. gerçi ben eti severim ama ağzıma layık olursa.Seninki tam benlik yani ellerine sağlık. sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok ama çok nefis görünüyor. Kaburgaya bayılırım zaten.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine saglık ve geçmiş bayramın kutlu olsun.
YanıtlaSilEylemcim, senin de geçmiş bayramın kutlu olsun.
YanıtlaSilHülya, bloğuma hoş geldin, kaburgayı sevmeyen yoktur diye düşünüyorum.
Tombul Tarifler, beğenmene sevindim, sofraya davet ediyorum.
Hepinize güzel yorumlarınız için teşekkürler. Sevgilerle...
mis gibi kızarmış:) şifa olsun
YanıtlaSilSusamcorekotu, afiyet olsun...
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çok güzel kızarmış.Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler Pembe Kekik.Sevgilerle...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık,nasıl güzel pişmiş kaburgalar nasıl lezzetli gözüküyor,ekrandan girip gelebilme şansım olsa hiç durmıcam o kadar etkilendim yani :)
YanıtlaSilBu tarz yemekleri çok seviyorum..
Denerim inşAllah..
Mutlu haftalar diliyorum..
Sevgilerimle..
ZEL'cim teşekkür ederim. Çık gel beklerim tatmaya. İyi haftalar, sevgiler...
YanıtlaSil