Sayfalar

Bu Blogda Ara

Beğendili Alinazik


Güneş böyle kıpkırmızı görünse de pek ısıtmıyor bu günlerde. Kıştan mıdır bilinmez ama belki de ısıtmaya çalıştığı yeryüzündeki insanların acılarını, haykırışlarını, feryatlarını bilip, sıcağından utanıp sadece yüzünü kızartmaktadır, yüreğini değil.

Eşimle evimizin balkonunundan ne zaman baksak, ne zaman perdeleri aralasak selamlıyor bizi güneş, işte böyle nefis manzaralarla. Kimi zaman bulutların ardından inatla savuruyor ışığını toprağa, kimi zaman da neşeyle ve cömertçe gösteriyor yüzünü...

4 günlük kısa ama bir o kadar da yorucu seyahatin ardından, güneşin yüzünü sakladığı, başkalarının memleketlerine geri geldik. Annem ve babam kutsal topraklardaki görevlerini tamamlayıp yuvalarına geri döndüler.Allah ibadetlerini kabul etsin, döndükleri zaman özellikle de babamdaki değişimi gördükten sonra daha da bir heveslenir oldum. Yaşadıklarını, gördüklerini anlatırken zaman zaman gözlerinin dolmasını hayranlıkla izledim.

4 gün nasıl geçti anlamadan, anaya babaya doyamadan, havasına suyuna kanamadan geldi geçti vakit. Geride tatlı anılar ve hoş bir yorgunluk kaldı sadece...

Bu gün ise geçen haftalarda yaptığım ama yapım aşamasında ali nazik mi olsun, yoksa hünkar beğendi mi olsun deyip deyip, kıymayla kuşbaşını, yoğurtla patlıcanları değiştirip cebelleştiğim ve sonunda hiç birinden vazgeçmeyerek yaptığım Beğendili Alinazik tarifimi paylaşmak istiyorum.


Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • 4 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • maydanoz
  • tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı:

Kıymamızı hafif yağlıysa kendi yağında değilse birazcık zeytin yağı ekleyip kavrulmaya bırakıyoruz. Patlıcanlarımızı çatalla delikler açıp fırına sürüyoruz. Beşamel sos için un ve tereyağını kavurup azar azar sütümüz ekliyoruz. Kavrulan kıymamıza tuz ve baharatlarını ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Pişen patıcanlarımızı soyup beşamel sosun içine ekliyoruz. Birazcık karabiber ekleyip mikserle çırpıyoruz. Borcama önce beğendimizi sonra da kıymamız döküyoruz. Son olarak ince ince kıydığımız maydanozla süsleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun....

8 yorum:

  1. ellerinize sağlık etkinliğime katılırsanız çok sevinirim. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ımmmm nefis görünüyor açken bu sitelere bakmamak lazım:))) insanın canı çekiyor
    ellerinize sağlık
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. Bizim kurtarıcı yemeklerimizden biridir bu.Çok da güzel gözüküyor ellerinize sağlık:D

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık.Nefis.Gün batımı da bir harika.

    YanıtlaSil
  5. Ali nzağin değişik versiyonu olmuş çokda güzel gözüküyor afiyetle..
    sevgiler
    yemekbirask

    YanıtlaSil
  6. Ne hoş bir görüntü,ne kadar şanslısın :)
    Gözünaydın,anne-babanın ibadetlerini kabul buyursun Rabbim..
    Ali nazik tek kelimeyle MUHTEŞEM...
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Allah anne ve ve babanın haclarını kabul etsin alinazikte pek lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Güzel yorumlarınız için herkese teşekkür ediyorum. Sevgilerle ve muhabbetle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...