Sayfalar

Bu Blogda Ara

Akçabat Köfte ve Bulgur Pilavı


Mis gibi sarımsak kokusuyla, doyumsuz tadıyla bu gün akçabat köfte tarifini paylaşmak istedim. Bu harika köfteye de tereyağlı bulgur pilavından daha çok yakışacak bir lezzet bulamadım.

Malzemeler:
  • 500 GR KÖFTELİK KIYMA
  • 3 DİŞ SARIMSAK
  • 1 ADET DOMATES
  • 2 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  • 1,5 SU BARDAĞI BULGUR
  • BİR YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
  • 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞ
Hazırlanışı:

ÖNCE KIYMAYI BİRAZ YOĞURUP 10 DK DİNLENDİRELİM. SONRA DOMATESİ RENDELEYELİM. SARIMSAKLARI SOYUP HAVANDA PARÇA KALMAYACAK HALE GELENE KADAR DÖVELİM. EKMEK İÇLERİNİ SUDA ISLATIP, SUYUNU SIKARAK KIYMANIN İÇİNE İLAVE EDELİM. TUZ, KARABİBER, DOMATES, EKMEK İÇİ, SARIMSAĞI KIYMAYLA GÜZELCE YOĞURALIM. BU KÖFTEYİ 60 DK KADAR DİNLENDİRELİM. DİNLENDİRDİĞİMİZ KÖFTELERİ YUVARLAK ŞEKİL VEREREK BİR YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINDA KISIK ATEŞTE KIZARTALIM. KIZARTTIĞIMIZ KÖFTELERİ BİR TABAĞA ALALIM. SONRA AYNI TAVAYI YIKAMADAN TEREYAĞI VE ZEYTİN YAĞINI EKLEYİP BULGUR PİLAVIMIZI PİŞİRELİM.SICAK OLARAK SERVİS YAPALIM.
Bulgur Pilavının tarifini vermiyorum. Ama bence bu köfte en çok ona yakışıyor.
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. akçaabat köfteyi akçaabatta bile yedim ama evde hiç yemedim köftede fazla sarımsak midesi hassas olanlara dokunuyor onun için fazla tercih etmiyoruz ama arada nefis oluyor doğrusu ellerine sağlık
    hayırlı bir cuma güzelliklerle dolu olsun inşaAllah

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Mine Hanım. Sarımsaksız akçabat köfte olur mu hiç? Çok rahatsız etmeyecek kadar sarımsak konulmalı bence. Sevgilerle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...