Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı havuç (ince ve kalın rendelenmiş)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın (tarcın seviyorsanız bir tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz.
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- tuz
Hazırlanışı:
Önce yumurtalar ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz. Sonra yoğurt, sıvıyağ ekleyip biraz daha karıştırıyoruz İçine havuç, limon kabuğu rendesi, ceviz ve tarçını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak, kabartma tozu, vanilya, tuz ve unu ekleyip hamurumuzu en az 10 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. Kek yaparken şunu keşfettim ki hamur ve malzemeler özdeşleşirse kek daha lezzetli olup, daha çok kabarıyor. Önceden ısıttığımız fırında 30-40 dakika pişirip servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun...
Çayın yanında ne güzel olmuş.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhavuç ceviz tarçın daha ne olsun. Bir kekin güzel olması için fazlasıyla herşey mevcut bu kekte. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...
YanıtlaSilsorma ya geçen gün hava bir karardı nasıl içimiz sıkıldı anlatamam pencereden vuran güneşle kalkmak bazen ne büyük lüks oluyor ve değerini anlamıyoruz galiba ...
YanıtlaSilEn sevdiğim kektir.
YanıtlaSilDoyamam yemeye..
Ellerine sağlık.
Sıcacık sevgiler.
Pembe Kekik, çayla birlikte harika gidiyor bu kek, hele de sevdiklerimizle birlikteyken.
YanıtlaSilTombul Tarifler,üçü birbirine çok yakışıyor tarçını fazla kaçırmamak şartıyla:))
Mine, burada değerini anlamamız zor olmuyor, hava genelde yağmurlu veya kapalı.
Hayat Cafe, ozaman sana koca bir dilim ayırdım...
Kıymetli yorumlarınız için teşekkürler. Benden de herkese kucak dolusu sevgiler...