Sayfalar

Bu Blogda Ara

Yumurtalı Kuzu Göbeği (Morel Mantarı) ve Kahvaltı


Cuma günü öğleden sonra saat 3 oldu muydu ben tatil moduna geçiş yapıyorum. Gözlerimi kapatıyorum ve kalabalık kahvaltı sofralarının hayalini kuruyorum. Çeşit çeşit peynirler, kalori yüklü hamur işleri, tereyağlı yumurtalar, tavşankanı demlenmiş dumanı üstünde çaylar... Saatlerce kocaman kahkahalar eşliğinde bir kahvaltı... İşte sırf bu yüzden haftasonu demek kahvaltı demek benim için.


Haftasonu sıkılmış kendi kendime dırdırlanıp dururken, babamın telefonu ile kendimi mutfakta buldum. Güzel bir akşam yemeğinin ardından sabah uyanıp annem, kardeşim ve ben mutfağa girip nefis bir kahvaltı hazırladık. Kahvaltının starı ise annemlerin getirdiği köy yumurtaları eşliğinde pişirdiğimiz kuzu göbeği mantarı, pürçük mennesi ve kuşkonmazlardı.


Annem mantarları temizledi, kardeşim tavayı ısıttıp tereyağını koydu. Ben gözyaşları içerisinde soğanları doğradım ve lezzet dolu kokular evimizi doldurdu. Güneş o gün oldukça cömertti. Camın önündeki çiçekler, evin önündeki çam ağacı ise bize güzel bir manzara sundu.


Sonra başladık sofrayı kurmaya. Peynirler, sıcacık simitler poğaçalar, el yapımı reçeller, annemin organik zeytinleri...



Biz böyle ailecek harika bir haftasonu geçirmiştik. Büyük sofralarda, minicik minicik mutluluklarla lezzetli bir haftasonu geçirmeniz dileğimle....








16 yorum:

  1. Sofranız çok güzel ve sıcacık hep böyle güzel ve lezzetli sofralarınız olsun canım.

    YanıtlaSil
  2. ohhh miss gibi bir kahvaltı olmuş ALLAH mutluluğunuzu arttırsın

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir sofra olmuş...
    orda olmak vardı...
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Nasıl güzel bir kahvaltı olmuş öyle. Mantarlara çok özendim ama :) Bol kuşkonmazlı bir bahar diliyorum size :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. hayat paylaşınca güzel :)))

    YanıtlaSil
  6. ben mantar yemem ama sevenler için güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sıradan mantarlara benzemez canım, tattığın zaman aradaki farkı anlarsın, emin ol beğenirsin. Sevgiler...

      Sil
  7. şifalı ellerinden aldı ablacın mmmmm:)))

    YanıtlaSil
  8. Öfff yaaa hamile hamilede blog gezilmez ben onu anladım. Hiç yemedim ama canım çekti bu nasıl bir çekilişkidir. Tıp daha bizi çözememiş ben nasıl çözeyim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi çook üzüldüm, keşke bakmasaydınız:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...