Sıra geldi böreğimize. Bu böreği günümde arkadaşlarım için yapmıştım. Televizyonda görüp kesinlikle yapmalıyım dediklerimden.
Malzemeler:
Hamur için:
- 1 yemek kaşığı toz maya,
- 1 bardak ılık su,
- 1 bardak soğuk su,
- 1 çay kaşığı şeker,
- 1 çorba kaşığı tereyağı,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- alabildiği kadar un
- tuz
Harcı için:
- 250 gr kıyma
- 3 adet domates
- 3 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Hazırlanışı:
Önce iç harcı için sıvıyağı döküp, soğanları ve biberleri küp küp doğrayıp, tavaya atıyoruz. Kavrulan harca kıyma ve sonra da domatesleri ekleyip, baharatlarını katıp biraz suluca bir harç hazırlıyoruz.
Sonra hamurumuzu hazırlıyoruz. Hamuru yoğurup en az 30 dakika mayalandırıp 8 eşit parçaya ayırıyoruz. Bu 8 parçadan 5 tanesini alt katman için 3 tanesini üst katman için kullanıyoruz. Hamurları minik minik açıp sonra aralarına eritilmiş tereyağını sürüp 5 hamuru üst üste koyup açıyoruz ve tepsimize yayıyoruz. Harçtan bolca döküp yayıyoruz tüm tepsiye. Dikkat edelim harcın sosunu kullanmamaya özen gösterelim. Sonra 3 hamuru da aynı şekilde açıp böreğimizin üzerini kapatıyoruz. Harcın sosuyla böreğimizin üzerini yağlayıp önceden ısıttığımız fırında pişmeye bırakıyoruz.
Ömrümde yediğim en güzel böreklerden biriydi diyebilirim. Şöyle ki beni en çok cezbeden tarafı böreğin üzerini harç sosuyla kaplama oldu. Zaten tadıyla da bunu ispatlamış oldu. Kanal D'ye çok teşekkür ediyoruz bizlerle böyle enfes lezzetleri tanıştırdığı için.
Ömrümde yediğim en güzel böreklerden biriydi diyebilirim. Şöyle ki beni en çok cezbeden tarafı böreğin üzerini harç sosuyla kaplama oldu. Zaten tadıyla da bunu ispatlamış oldu. Kanal D'ye çok teşekkür ediyoruz bizlerle böyle enfes lezzetleri tanıştırdığı için.
Umarım yapabilirim, ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilMerhaba arkadaşlar;
YanıtlaSilHepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...
"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında
ben http://safiyeile.blogspot.com blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak
safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...
Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler
Cok güzel olmus canim...
YanıtlaSilellerine saglik
:-)))
ellerine sağlık... sosun üzerine dökülmesi hakiketen farklı olmuş: )
YanıtlaSilBu göreğin adını hep duydum ama denemedim. Tavsiyenizden sonra hafta sonu ilk denenecek tarif olacak.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş nefis görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil