Pür dikkat izledim ben de. Biberleri, soğanları doğradı, bir güzel anlattı nasıl yapılacağını köftenin. O tarifinde küp küp doğranmış kaşar peyniri ekledi, ben eklemedim. O ızgara da ben ise ızgara tavam da az yağda kızarttım. Eşim benim yemeklerimi tadan tek birey evimizde, iki kişilik dünyamızda:)) Çok beğendiğini söyledi. Önce onun tatmasını istedim. Sonra kendim de tadınca sonucun gayet başarılı olduğunu gördüm. Bence biraz baharatı fazla olmuş gibi gelmişti, ancak eşimse biraz daha baharatlı olabilirdi dedi.
Şunu söylemeliyim ki tavuk köftesi, sağlıklı ve oldukça lezzetli bir seçenek. Malzemeleri kendiniz çeşitlendirebilirsiniz. Pişirirken muhakkak çok kısık ateşte ve çok az miktarda zeytin yağıyla kızartın. Hem köfteleriniz eşit pişecek, hem de kurumayacaktır.
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- göz kararı galeta unu
- maydanoz
- 1 adet yumurta
- tuz ve sevdiğiniz baharatlar (isteğe bağlı kaşar peyniri)
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü satır yardımıyla inceltip kıyma haline getiriyoruz. Biberlerimizi ve soğanlarımızı olabildiğince küçük küp küp doğruyoruz. Sonra tüm malzemeleri normal köfte yapar gibi bir kapta toplayıp kıvamını alıncaya kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız harçtan büyükçe parçaları şekillendirip, önceden kızdırdığımız tavaya birkaç damla yağ damlatıp, çok düşük ateşte pişene kadar kızartıyoruz. Afiyet olsun....
bencede sağlık ve lezzet bir arada ellerine sağlık canım çok güzeller
YanıtlaSilyıllar önce denemiştim tavuk köfteyi. Tadını beğenmedim bir daha da yapmaya cesaret edemedim.Tekrar denemenin zamanı geldi sanırım senin tarifinle deneyeceğim en kısa zamanda sevgiler...
YanıtlaSilHandecim yorumun için teşekkürler,
YanıtlaSilElifcim, ben de hazırlarını falan hiç sevmiyorum. Kıymayı elimde kendim incelttim, irili ufaklı olduğu için etin kıvamı güzel, ayrıca emin ol çok lezzetli. sevgilerle...
Ben çok severim tavuk köfteyi ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok guzel olmuş
YanıtlaSil