Sofrayı çekmeyi unuttum ama Hünkar Beğendimi eşime fotoğraflatmayı başardım.
Malzemeler:
Beğendisi için:
- 3 adet orta boy patlıcan
- 3 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber, tuz
Et için:
- 500 gr dana kuş başı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- tuz.
Hazırlanışı:
Etlerimizi önceden kuşbaşı doğrayıp önce kendi suyunda sonra da salça, un ve sarımsağı ekleyip iyice pişiriyoruz. Etlerimiz pişerken de patlıcanları fırında közleyip soyuyoruz. Soyduktan sonra bıçakla incecik doğruyoruz. Sonra ayrı bir kapta un ve tereyağını kavurup sütünü azar azar ekleyip son olarak da patlıcanlarını ekliyoruz. Servis tabağına önce beğendisini sonra da etini katıp sıcacık servis ediyoruz.
Misafirlerim çok beğendiklerini söylediler. Bu tip iltifatlar beni daha çok yüreklendiriyor.
Yemek sonrasında ise kabak tatlısı, kestaneli çikolata kaplı damak çatlatan keklerden ikram ettim. Ama kestaneli, çikolatalı damak çatlatan kekleri ben yapmadım.
İnanın bana bunlar enfes lezzetler. Bunların bir değişiğini çarşıdan alıyordum. Adesede de görünce hemen aldım. Eşi önce ön yargılı baktı, ama sonra harika bir seçim olduğunu dile getirdi.
Herkese bu kek kıvamında bir hafta diliyorum.
BENCE İSMİNİ HAKEDEN BİR LEZZET CANIM.HARİKA OLMUŞ.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.
YanıtlaSilDurmeciğim böyle kalabalık ve arkadaş ortamlı haftasonları iyi geliyor insana.Biz evin hanımı olarak yorulsak da ben çok mutlu olurum.Hünkar beğendiyi çok severim. Senin ellerinden çıktığına göre eminim lezzeti de öyledir. Bu keklere gelince ben hiç yemedim görmedim de. Ama ilk fırsatta deneyeceğim. Sen bu kadar methettiğine göre Sevgilerimle...
YanıtlaSilharika gözüküyor,ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık hünkar beğendi yi çok severim
YanıtlaSilhepside harika gözüküyor
o nasıl kekkkk ? ölcem şimdi :) onun tariini istiyorum lütfennnnn. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
Hepinize çok teşekkür ederim. Sevgilerle...
YanıtlaSil