Sağlıklı beslenme konusunda uzun zamandır dikkatli davranmaya çalışıyorum. Öğrendiğim kadarıyla da hafta da en az iki defa bakliyatı soframızda bulundurmamız gerekiyormuş. Ben de fırsattan istifade kolları sıvadım ve başladım keşkeğimi yapmaya.
Buzluktan kemikli gerdanımı çıkarttım. Buğdayımı birazcık tuzlu suda beklettim. Bakliyatları pişirmeden bir gece önce tuzlu suda bekletmek gerekiyormuş. Daha önce kuru fasülyede denedim ve sonuç harikaydı. Tabi birazcık da fırında pişirdim.
Keşkeğin tarifini daha önceden vermiştim. Bunda ki fark keşkek ve gerdanı birlikte kaynatmam oldu. Piştikten sonra gerdanı ayıklayıp etlerin birazını keşkeğin içine attım ve keşkeğimi blendırdan geçirdim. Kalan etleri ise biraz tuzlayıp tereyağında kızartıp toz biber ekleyip keşkeğimin üstüne servis ettim. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle bizi kendine mühürledi. Ben keşkeğin yanına nohutu, yoğurdu ve kesinlikle domatesli, marullu bir salatayı öneriyorum. Özellikle sadece salata ve yoğurtla öğününüzü tamamlayabilirsiniz. Bir de bu keşkek daha önceki yaptıklarıma oranla daha bir sakız gibi olmuştu. Kıvamın bu derece başarılı olması ise beni daha farklı lezzetler için yüreklendirdi.
Ellerin dert görmesin durmeciğim. Bu güzellikleri paylaşmak bana her zaman keyif vermiştir. Senin keşkeğine bayıldım. eminim lezzeti de harikadır. Sevgilerimle...
YanıtlaSilvalla nefis gözüküyor,ellerine sağlık
YanıtlaSilellerıne sağlık canım keşkek hıc yemedım ama tadını cok merak edıyorum
YanıtlaSilHem sağlıklı hem de lezzetli çok severim. Nefis görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilÇeşnici Handan/Alternatif Mutfak
Tombul Tarfiler, çok lezzetliydi, teşekkürler.
YanıtlaSilOtuzundan sonra, teşekkürler.
Zeymuran, bence en kısa zamanda dene canım. Emin ol vazgeçemeyeceksin.
Handan hanım bloğuma hoş geldiniz. teşekkürler...
bende tam bir keşkek hastasıyımdır,ellerinize sağlık çok güzel olmuş bu tabağı ben alsam...;))
YanıtlaSilTabi Ferzancım. Afiyetle ye:))
YanıtlaSil