Sayfalar

Bu Blogda Ara

Fındıklı Bitter Çikolatalı Islak Kek


Günler ne de hızlı akıp gidiyor değil mi? Annemlerin gelmesine tam bir hafta kaldı. Bu zaman dilimi içerisinde de iş güç, arkadaşlar derken vakit hızla akıp geçiverdi.

Bu gün akşam gelecek misafirlerim için ne yapayım diye düşünürken aklıma bu keki denemek geldi. Uzun zamandır aklımdaydı, daha önce çikolata kaplı browniyi denemiştim, sonuçtan herkes memnun kalmıştı. Hatta yemek yememek için binbir mazeret uyduran yiğenlerim bile keki bayıla bayıla tüketmişlerdi.

Bu kek ise beni en başta görüntüsüyle etkiledi. Gördüğüm anda kesinlikle çok lezzetli olacağını anladım. Hazır misafirler geliyor dedim ve başladım bu nefis keki hazırlamaya.

Malzemeler:
  • 125 gr margarin (küp küp doğranmış)
  • 160 gr bitter çikolata (parçalara ayrılmış)
  • 4 yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı fındık (irice doğranmış)
Hazırlanışı:

Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz ve kalıbımızı yağlıyoruz.Margarin ve bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Diğer bir taraftan yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.Çırptığımız yumurtaya şekeri ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Sonra eriyen çikolatalı karışımı ekleyip hızlıca mikserle karıştırıyoruz ki yumurtalarımız tutulmasın. Unu eleyip, yoğurt ve fındığını ekleyip karışımımızı kek kalıbına döküp aynı ısıda pişirmeye bırakıyoruz. Kürdan batırınca yapışmıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Kek kabarmıyor fazla o yüzden merak etmeyin. 

Bu keke bayıldım. Şeker miktarını özellikle beğendim. Çikolatanın verdiği lezzetle yedikten sonra ağzınızda hafif bir şekerli tat oluşmaya başlıyor. Görüntüsü ise oldukça davetkar. Yapımı pratik ve de misafirler için oldukça lezzetli bir seçenek.Eğer hem görsellik hem de nefis bir lezzet arıyorsanız bu keki deneyin derim.




6 yorum:

  1. eylemin mutfagı18 Kasım 2011 09:32

    gerçekten yemek yememek için güzel bir bahane.harika gözüküyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Süper görünüyor, uzanıp alasım geldi.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Müthiş can çektiren bir görüntüsü var..
    Ellerine sağlık canım
    Sıcacık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor.Fındığa ve çikolataya bayılırım.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. kim itiraz edebilir bu güzelliğe
    harika !!

    bir dut masalı- nUnU

    YanıtlaSil
  6. Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Sevgilerle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...