Bu Blogda Ara

Biftek Sarması ve Safranlı Pilav

Yaz ne çabuk geldi geçti anlamadan, kış kapımıza gelmiş, ceketler meğer saklandıkları yerden çıkmak istermiş de haberimiz olmamış. Giderek soğuyan havalarla birlikte kış hazırlıklarıydı derken vakit hızla ilerliyor. Günler beklediğimizden de hızla geçiyor. Bu gün sizlerle geçenlerde yaptığım safranlı pilavla biftek sarmanın tarifini paylaşacağım. Biz yerken çok beğendik. Bifteğimizi aldığımız kasabımız bizim için inceltti biftekleri. Böylece et pişince yumuşacık oldu. Ve tabi ki bol baharatla çeşnilendirildi.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • karabiber, isteğe bağlı badem
Hazırlanışı:

Pirincimizi önceden yıkayıp suyunu süzmesi için bekletiyoruz. Yağımızı safranla kavurup pirincimizi ve baharatını ekliyoruz. Kaynadıktan sonra demlenmesi için bekletip servis ediyoruz.

Tatil dönüşü dayımdan aldığım baharatları göstermiştim. Aslında safranın bir hoşluğu yok, ya da pilava verdiği özel bir tadı. Rengini veriyor sadece, şunu söyleyebilirim ki bizim tereyağlı şehriyeli pilavımızın yanında safranlı pilav hiç kalıyor. Turistlerin ise safran deyince nutku tutuluyor. Eğer safran mı tereyağı mı derseniz kesinlikle tereyağını öneririm.


Malzemeler:
  • 4 parça biftek (inceltilmiş)
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 100 gr kaşar peyniri
  • tuz, karabiber, kimyon, biberiye
Hazırlanışı:

Biberlerimizi yağda kavuruyoruz. Sonra küp küp doğradığımız domateslerimizi de ekleyip kıvamlı bir sos haline getiriyoruz. Bifteklerimizi önce tuzda daha sonra da biraz hazırladığımız baharatlı karışımda bekletiyoruz. Ben Soğanlı ve sarımsaklı tuz baharatı karışımımda beklettim. Hazırladığımız iç malzemeyi bifteklerimizin üzerine yayıyoruz. Son olarak kaşar peyniri dilimleyip kürdanlar yardımıyla kapatıp fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...