Malzemeler:
- 250 gr hellim peyniri
- 1 kangal sucuk
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 3 adet patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- yarım çay bardağı zeytin yağı(kızartmak için)
Hazırlanışı:
- TAVAYA YAĞI DÖKÜP, KIZMASI İÇİN OCAĞI YAKIYORUZ.
- ÖNCE PATATESLERİ SOYUP, ELMA DİLİMLEYEREK KIZARTIYORUZ.
- KIRMIZI VE YEŞİL BİBERLERİ DE KIZARTIYORUZ.
- İRİ DİLİMLER HALİNDE KESİLEN SUCUKLARIMIZI DA ÇOK KIZARTMADAN SOTELİYORUZ.
- HELLİM PEYNİRLERİNİ DE İRİ İRİ DOĞRAYIP KIZARTIYORUZ.
- SON OLARAK DOMATESLERİ ORTADAN İKİYE KESİP BOYLAMASINA DİLİMLEYİP, KARABİBERLE YAĞDA ÇEVİRİYORUZ.
- DOMATESLERİ TAM PİŞİRMEDEN DİĞER KIZARTTIĞIMIZ SEBZELERİN ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. YAĞINI HİÇ AYIRMAYIN, ÇÜNKÜ BU KADAR KIZARTMADAN SONRA PEK BİR YAĞ KALMIYOR.
- SONRA BÜTÜN MALZEMELERİ HARMANLAYIP, SERVİSE HAZIR HALE GETİRİYORUZ.
- AFİYET OLSUN.
Hellim peynirini çok severim.Sucukla denememiştim.Tarifin çok güzel.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilellerıne sağlık canım ne guzel bir sefa olmuş
YanıtlaSilPembe Kekik muhakkak dene canım çok lezzetli oluyor.
YanıtlaSilZeymuran teşekkür ederim.
Off of,hellim peynir varsa içinde tam bir ziyafet şöleni olmuştur..
YanıtlaSilGörüntüsü nefasetinin ne denli yüksek dozajda olduğunun göstergesi zaten :)
Ellerine sağlık canım..
**ZEL** beğenmene sevindim canım. Teşekkür ederim.
YanıtlaSil