Sayfalar

Bu Blogda Ara

Lorlu Cheesecake

Güzel ve yorucu bir hafta sonunun ardından ayaklarım geri geri giderek başladım işe bu gün. Daha önce yaptığım fakat ancak yayımlayabildiğim Lorlu Cheesecake'i şimdi yolluyorum.

Asıl tarif için PORTAKAL AĞACI (http://www.portakalagaci.com/oburcuk/kekler/) ziyaret edebilirsiniz. Bol çeşit ve bol lezzetlerin olduğu bu siteyi tebrik ediyorum. Ve eklemek istiyorum ki çok severek takip ediyorum.
Malzemeler:
Cheesecake için:
  • 20 gr. margarin
  • 175 gr. tuzsuz etimek (1,5 pakete denk geliyor)
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 +1/4 bardak toz şeker *
  • 4 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon rendesi
  • 1,5 tatlı kaşığı limon suyu, arzuya bağlı
  • 500  gr.  lor peyniri (tuzsuz)
  • 500  gr. süzme yoğurt 
  • 3  yemek kaşığı un





Karamelize nektarin:
  • 140 gr. toz şeker**
  • 25 gr. katı yağ, soğuk
  • 4  nektarin




Hazırlanışı:

  • Yağı eritin. etimekleri mutfak robotundan geçirin. Sıvıyağı, 1/4 bardak şeker, margarin ve etimekle karıştırın. "(yapışmakta zorlanırlarsa biraz daha sıvıyağ ekleyin) demiş Hatice hanım ben yağlı olur diye ılık suyla kardım çünkü biraz yapışmakta zorlandı."
  • Yağlanmış kalıba iyice bastırın. Kenarlarını biraz yükseltip buzdolabında bekletin.
  • Diğer yanda yumurtayı, yumurta sarısını, 1 bardak şekeri ve rende limonu  köpük olana dek iyice çırpın. Süzme yoğurt, lor peyniri ve unu ekleyip karıştırın.
  • Karışımı kalıba dökün. 150 derecede önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 1 saat pişirin. Pastayı soğumaya bırakın.
  • 140gr toz şekeri 5 yemek kaşığı su ile teflon tavada kahverengi olana kadar yakın. Nektarinleri ve yağı ekleyip kısık ateşte nektarinler yumuşayana kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirin. (Şeker, meyveler eklenince yapışacaktır ancak sonradan tekrar erir.)
  • Nektarini cheesecake dilimlerinin üzerinde servis yapın.
Not: Hatice hanım toz şekeri rondodan geçirdiğini söylemiş ama ben geçirmedim.


Çok beğenerek yedik biz. Portakal Ağacından Hatice hanıma ellerine sağlık diyoruz bir kez daha bizi bu güzel tariflerle buluşturduğu için.



2 yorum:

  1. Hepsi çok sevdiğim tatlar.Bütünleşince kimbilir ne güzel olmuştur.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun, ben tarifi görünce kesin denemeliyim dedim, sonuç gerçekten harika...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...