Eşimin de benim de asla vazgeçemediğimiz bir lezzetle başlamak istiyorum:
PASTIRMALI KURU FASULYE
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı kuru fasulye
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 8 dilim pastırma
- 2 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yeterince su
Hazırlanışı:
Aslında hepiniz bunu her kadın pişirir dediğinizi duyar gibiyim, ancak size küçücük püf noktaları vermek istiyorum. Kuru fasulyeyi bir gece önceden tuzlu kaynar suya bastırmak gerekiyormuş. Ve muhakkak birazcık da fırında pişmesi gerekiyormuş. Hal böyle olunca ben de kaptım güvecimi, fasulyemi biraz da fırında pişirdim. Sonuç şaşırtıcıydı.
Bir gece önceden kuru fasulyeyi tuzlu suya ıslıyoruz. Ertesi gün 1 saat kaynattıktan sonra pişmesine yakın ocaktan indirip suyunu süzdüm. Soğanlarımı ince ince doğrayıp salçayla kavurdum. Hemen ardından pastırmalarımı ince ince dilimleyip kuru fasulyeleri ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Kaynattıktan sonra güvecimize boşaltıp bir saat fırında pişirip servis ediyoruz.
Bunun yanına en güzel ne gider dersiniz...Elbette bulgur pilavı, ama sebzeli...
SEBZELİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler:
- 1 su bardağı bulgur
- 3 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı biber salçası
Hazırlanışı:
Bulgurumuzu ayıklayıp yıkıyoruz. soğan ve biberlerimizi doğrayıp kavuruyoruz. Domateslerimizi rendeliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak salça ve bulgurumuzu ilave edip su ekleyip pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Bizim evinde çok sevilen ikilisidir.Eline sağlık:)
YanıtlaSilSevilmez mi hiç, afiyet olsun...
YanıtlaSil