Şu günlerde canım bolca browni istiyor. Önceleri yapmaya üşeniyordum ancak şimdilerde pratik tariflerle hemencecik hazırlayıp yemeye başlıyorum. Hal böyle olunca da internetten tarifler aramaya başladım ve browni yapımıyla ilgili detayları okudukça aslında işin ne kadar zevkli olduğu sonucuna vardım. Özellikle malzemelerini değiştirdikçe, süsledikçe bana daha bir keyif vermeye başladı. Son olarak da annemler geldiğinde eltimlerde akşam oturmasına geldiler. İki bıdığımız var ve onların yaptığım browniyi bayıla bayıla yemeleri ise beni bir başka mutlu etti.
Kakao, çikolata, vanilya, dondurma, vişne...
Sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Ben hiçbirine asla hayır diyemem. Hele de bir aradaysa asla...
Yemek yemeyi seviyorum, yapmayı daha da çok seviyorum. Çoğu zaman tüm vaktimi evimde, eşimle, çocuklarımla (olunca inşallah) şirin mutfağımda geçirmenin hayalini kurmuyor değilim. Ancak hayat, maalesef hobilerimizden daha önemli şeyleri barındırıyor. Hal böyle olunca çalışan bir kadın olarak, yemek vakitlerimize olabildiğince önem göstermeye çabalıyorum. Bence mutfak bütün ailenin günün en güzel vaktinde, keyifle bir arada olabildiği yegane yer. Tüm yorgunluğun, sıkıntının, mutluluğun kısacası ailecek hayatın paylaşıldığı yer sofra... İnsan bundan nasıl keyif almaz ki...
Sıra geldi yaptığım brownilerden birinin tarifini yayınlamaya... Hadi bakalım siz beğenecek misiniz?
ÇİKOLATA KAPLI BROWNİ
Malzemeler:
1 su bardağı margarin, eritilmiş
1 su bardağı toz şeker(Şekeri sevmenize bağlı olarak miktarını arttırabilirsiniz)
4 tane yumurta
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı kakao
1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
çok az tuz
üzeri için bitter çikolata
Hazırlanışı:
Önce şekerin içerisine yumurtaları tek tek kırarak ve yedirerek kıvamlı hale getiriyoruz. Ardından eritilmiş, ılımış margarini yavaşça ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Sonra vanilya, kabartma tozu,
un, kakaoyu ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz. Un miktarını az bulabilirsiniz ama sonuç harika oluyor. Son olarak da fındığımızı da ekleyip güzelce karıştırıp kalıbımıza döküp, önceden ısıttığımız fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Henüz fırından çıkartmadan üzerine çikolatalarımızı kırıp 5 dakika kadar daha fırında tutuyoruz. Ilıyan çikolatalarımızı bir bıçak yardımıyla brownimizin üzerini kaplıyoruz.
Kek de oluşan minik üçgen için sevgili eşime teşekkür ediyorum. Dayanamadı bir tadına bakıverdi:))
Ben brownimi dondurma, çilek, kiraz ve çikolatayla servis ettim. Siz çeşitlendirebilirsiniz...
Hayatınızın browni tadında geçmesi dileğimle...
İyi tatiller...
yapımını hiç bilmiyordum sayende öğrendim ellerine sağlık
YanıtlaSilAfiyet olsun canım, tariflerimi pratik ve evdeki malzemelerle vermeye özen gösteriyorum.
YanıtlaSilElinize sağlık,çok lezzetli görünüyor:)
YanıtlaSilAfiyet olsun Pembe Kekik...
YanıtlaSil