Ve tabiki de etli bezelye tarifimle devam ediyorum.
ETLİ BEZELYE
MALZEMELER:
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- yarım kilo bezelye
- 200 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kızmızı biber (isot), kimyon
HAZIRLANIŞI:
Önce kıymamız ve baharatlarımızı harmanlayıp minik köfteler yoğurup hazırlıyoruz. Sonra soğanlarımızı ve domateslerimizi küp küp doğrayıp, soğanlarımızı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra salça ve domatesi ekleyip çevirdikten sonra bezelyelerimizi ekleyip susuz olarak biraz daha kavuruyoruz. Son olarak da hazırladığımız minil köftelerimizi dağılmayacak şekilde yerleştirip, bir çay bardağı su ekleyip çok düşük ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder