Marketlerde satılan tavukların aksine bana çok lezzetli gelir köy tavuğu. Haşlaması normal tavuğa göre daha uzun sürse de ilk kaşıkta buna değdiğini anlıyorsun. Yemeye doyamadığım, hazırlamaktan ve sunmaktan zevk aldığım en güzel yemeklerden biri. Aslında içerisine koyduklarımız itibariyle bir ege yemeğidir ama artık marketlerde her şey satılıyor. Bu bakımdan eğer bir köy tavuğu bulabilirseniz gerisi kolay :) Köylü pazarlarından veya seyahatlerinizde uğradığınız bir köyün dışında temin etmeniz biraz zor. Ama bulamıyorsanız da bu zevkten mahrum kalmayın. Marketten alacağınız bir tavukla da denemenizi öneririm...
Malzemeler:
- 1 Paket bütün tavuk (Haşlayarak)
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı un
- 5 Diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 Yemek kaşığı salça
- 1 Çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
Tavuk bütün olarak düdüklüde 1 saat haşlanır. Haşlanan tavuk derisinden ve kemiklerinden sıyrılıp iplik iplik olana kadar didiklenir. Sonra bu didiklediğimiz etleri tavaya serip güzelce unladıktan sonra zeytin yağında orta ateşte kızartıyoruz.
Bir başka tencere de bir yemek kaşığı un, salça ve zeytin yağını kavuruyoruz. Bu karışıma haşladığımız tavuğun suyunu döküp çorba kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Son olarak sarımsakları ekleyip ocaktan indiriyoruz.
Kızaran etlerimizin üzerine bu karışımı döküyoruz. Son olarak da nar ekşisi ve kimyonla servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun...
Mmm..ekmeğini bandıra bandıra yenmeli bu..gerçekten şahane görünüyor,deneyeceğim.Dediğin gibi köy tavuğunun rengi bir başka,kokusu,yağındaki lezzeti..pişirdiğin yemeğin lezzetini ikiye katlıyor,eline sağlık
YanıtlaSil