MALZEMELER:
- 5 adet orta boy kabak
- 5 dilim bayat ekmek (tam tahıllı veya kepekli de olabilir)
- yarım demet dere otu
- 200 beyaz peynir
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Öncelikle kabaklarımızı alacalı soyup, isteğe bağlı olarak küp küp doğrayıp, ya da rendeleyip suyunu alıyoruz.
- Bayat ekmeklerimizi elimizle ufalayıp iyice küçültüyoruz.
- Beyaz peynirimizi bir çatal yardımıyla eziyoruz.
- Kaşar peynirimizi rendeliyoruz.
- Son olarak da dereotlarımızı ince ince kıyıp, borcamın içinde tüm malzemeleri, kaşar hariç, baharatlarıyla birlikte harmanlıyoruz.
- 45 dakika kadar önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. ocaktan indirmeden önce kaşar peynirini eriyoruz ve ılık olarak servis yapıyoruz.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder