Bu Blogda Ara

Kabaklı Börek



MALZEMELER:
  • 5 adet orta boy kabak
  • 5 dilim bayat ekmek (tam tahıllı veya kepekli de olabilir)
  • yarım demet dere otu
  • 200 beyaz peynir
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
HAZIRLANIŞI:
  • Öncelikle kabaklarımızı alacalı soyup, isteğe bağlı olarak küp küp doğrayıp, ya da rendeleyip suyunu alıyoruz.
  • Bayat ekmeklerimizi elimizle ufalayıp iyice küçültüyoruz.
  • Beyaz peynirimizi bir çatal yardımıyla eziyoruz.
  • Kaşar peynirimizi rendeliyoruz.
  • Son olarak da dereotlarımızı ince ince kıyıp, borcamın içinde tüm malzemeleri, kaşar hariç, baharatlarıyla birlikte harmanlıyoruz.
  • 45 dakika kadar önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. ocaktan indirmeden önce kaşar peynirini eriyoruz ve ılık olarak servis yapıyoruz.
Not: Ben bunu tam tahıllı ekmekle denedim. Çok beğendim. Ayrıca beyaz peynirinizin tuzuna dikkat edin, yoksa benimkisi gibi biraz tuzlu olabilir. Ayrıca bir daha ki sefere biraz kıyma eklemeyi düşünüyorum. Annem içine minik köfteler de atmıştı, harikaydı.

Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...