Ama uzun süredir bu tarifi denemek ve sizlerle paylaşmak istiyordum. Kısmet bu güneymiş. Daha önce hiç bir tarife bağlı kalmadan denemiştim lazanyayı. Çok sevmiştim. Bolca kıymalı ve domatesli bu lezzeti. Şimdi ise paketin arkasındaki tarife birebir uyarak pişirdim bu lazanyayı. Havuçların biraz diri kalmış olması dışında her şey mükemmeldi.
Malzemeler:
- 20 yaprak lazanya
- üzeri için bir su bardağı kaşar peyniri ve keş rendesi
- 300 gr kıyma
- 3 adet kereviz sapı
- 3-4 adet orta boy domates
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 1 kaşık salça
- 1 avuç maydanoz
- 1 çay bardağı kadar et suyu veya sebze suyu
- tuz, karabiber
- zeytinyağı
Beşamel Sos için:
- 2 Çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı:
Önce bolonez sosumuzu hazırlıyoruz. Zaten pek çoğunuz tarifini biliyorsunuzdur. Ben paketin arkasındaki tarifi birebir uyguladım.
Beşamel sosumuzu da hazırladıktan sonra başlıyoruz lazanyalarımızı dizmeye.
Daha önceki tarifimi yaparken en alt kata harç eklememiştim ve lazanyam yapışmıştı. Ama şimdi ekleyince hop diye kalkan bir lazanyam oldu. Lazanyayı haşlamadan kullandım.
Bu da fırına girmeden önceki hali.
Biraz tembellik yaptım, zaten alacağınız paketin üzerinde tarif detaylıca anlatılıyor.:))
Herkese afiyet olsun...
ellerine sağlık
YanıtlaSil:)
mmmmm çok severim.
Cok güzel olmus canim...
YanıtlaSilellerine saglik
:-)))
Ellerine sağlık.Bolonez sosa kereviz sapı çok yakışıyor.Sevgiler:)
YanıtlaSilmis mis mis ellerine saglik durmecigim.sevgilerle.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım sevgilerimi gönderiyorum sana ...
YanıtlaSilLazanyayı seviyorum ama yapımı epey zahmetli geliyor bana sanırım çok üşengeçim.Görseller çok hoş bu arada.
YanıtlaSilÇok severim nefis olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım,ellerin dert görmesin,çok lezzetli görünüyor,yiyenlere afiyet olsun,sevgilerrrrr....
YanıtlaSil