Sayfalar

Bu Blogda Ara

Keçi Peynirli, Mantarlı ve Cevizli Makarna


Diyorum ben zaman çok hızlı geçiyor diye. İşte yine haftanın son iş gününe gelivermişiz. Çok mutluyum bu sebeple. Dışarıda lapa lapa kar yağıyor. Her yer bembeyaz.  O kadar çok yağıyor ki görüş mesafesi bile çok düşük. Allah dışarıda kimsesi olmayanlara yardımcı olsun. O sıcacık merhametiyle kuşatsın onları.

Bu hafta biraz tembellik yaptım. Fotoğraf çekmeye üşendim. Birazcık da sağlıklı yemeklerimizin dışına çıktık. Şımartma dönemi olsun diyorum:)

Makarnayı çok severim tıpkı herkes gibi. Hatta, bazen çok tembelleşirsem hemencecik bir makarna pişirip televizyonun karşısında keyfe dalarım. Bu günlerde biberiyeden sonra yemeklerimde kullanmayı sevdiğim ikinci şey ise keçi peyniri. Mantarla uyumunu da beğenince dedim şöyle güzel bir makarnayla bu tadı şenlendireyim.

Malzemeler:
  • yarım paket burgu makarna
  • yarım paket kepekli makarna
  • 200 gr keçi peyniri
  • 8 adet iri mantar
  • yarım su bardağı ceviz
  • zeytinyağı
  • karabiber, tuz
Hazırlanışı:

Makarnayı her zaman ki gibi kavurup biraz su ekleyip pişiriyoruz. Ben haşlayıp o muhteşem suyunu dökmüyorum. Pilav gibi pişiriyorum her zaman. Bence tat olarak büyük fark yaratıyor. Tavaya bir miktar zeytin yağı dökün. Önce mantarları, sonra da cevizleri ekleyip kızarana kadar kavurun. Bu karışımı makarnaların üzerine dökün, son olarak da keçi peyniri ve karabiberle servise hazır hale getirebilirsiniz.
Afiyet olsun.


6 yorum:

  1. canım günaydın
    makarnayı kim sevmez
    ellerine sağlık
    :)))))))

    YanıtlaSil
  2. Keçi peynirine ben de bayılıyorum. Bazen makarna kurtarıcı oluyor.Çok da lezzetli oluyor. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. keçipeynirini çok severim makarnaylada güzel olur
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. makarna evde yemek olmadıgı zamanlarda benim tek kurtarıcımdır.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. ya canım harika bir makarna olmuş bu hem mantar hem keçi peyniri hem haftanın son işgünü. Bu kadar güzellik bir arada olunca insan şımarmalı bence de sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Makarnayı sevmeyen varmı acaba, hemde böyle lezzetli olursa.Elinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...