Bu Blogda Ara

Kızarmış Nektarin: Damla Sakızlı Muhallebi


Mevsim yaza dönünce, meyveler dallardan dökülünce, canım da sütlü ama meyveli bir tatlı isteyince, istedikten sonra da yapılmayacak hiç bir şey olmayınca attım kendimi mutfağa.

Pazardan aldığım nektarinleri tereyağında birazcık şekerle iyice kızarttım. Diğer taraftan da damla sakızlı muhallebimi hazırladım. Sonra tereyağında kızarttığım nektarinleri servis tabağına yerleştirdim.Üzerine muhallebiyi döktüm. Baktım ki tavada mis gibi karemel var, hemen içine biraz badem biraz da antep fıstığı ekledim ve kavurmaya başladım. Harlı ateşte hem karamel kıvamını aldı hem de bademler, fıstıklar çıtırdadı. Sonra sıra bu çıtırdakları tatlıyla buluşturmaya geldi.



Bu kadar eziyet yeter deyip, buzdolabında soğuttuğum tatlımı, keyifle yedim.

Bazen tarife gerek kalmadan, ölçüye ihtiyaç duymadan böylesi tarifleri yapınca kendimle gurur duyuyorum...

Mutfak aşkı yolunda, keyfi sonunda...

3 yorum:

  1. Merhabalar,
    En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
    Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
    Çalışmalarınızda başarılar...
    Ziyaret etmek isterseniz:
    En İyi Yemek Siteleri

    bu arada tarif hem ilginç hem de çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Çok değişik bir tatlı ama harika görünüyor. Meyveleri henüz kızartarak ya da fırınlayarak yemeyi denemedim bu şekilde. Böyle birşeyle başlangıç yapabilirim belki. Ellerinize sağlık nefis görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  3. selamlar canım benim
    işte benim durmem
    müthiş birşey çıkmış ortaya
    eline sağlık canım
    bende de buna benzer şeftalili birşey var sırasını bekleyen
    görüşürüz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...