Bu günlerdeki favorim ise bu şehriyeli salata oldu. Salatalık turşusunun o sirkeli tadı beni benden alıyor. Yemeklerin yanında yemeyi tercih ediyorum.
lafı fazla uzatmadan bu tarife geçmek istiyorum. Birkaç farklı çeşidini denediysem de ben en çok kendi yaptığımı beğendim. Arpa şehriyeyi haşlamak bana pek lezzetli gelmedi, ben de güzelce kavurup pilav gibi pişirdim.
Malzemeler:
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet tavuk göğsü
- 4 adet közlenmiş kırmızı biber
- yarım demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- 1 su bardağı doğranmış salatalık turşusu
- 1 adet havuç
- Birazcık göbek salata
- 1 su bardağı mısır (isteğe bağlı)
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- tuz
Hazırlanışı:
Önce arpa şehriyeyi yağla kavurup, pilav gibi pişirip demlenmeye bırakıyoruz. Sonra tavuk göğsünü haşlayıp minik minik didikliyoruz. Sonra da tüm malzemeleri buluşturup salatamızı tamamlıyoruz. Ben ilk denememde mısır eklememiştim. Ancak dün yaptığıma ekledim ve sonuç daha da lezzetli oldu. Salatamızı ılık olarak servis ediyoruz.
Ekşili, sirkeli bir tat arıyorsanız mutlaka deneyin.
Ekşiyi çok severim o başka ama bu salata herkes için mükemmel bir tarif olmuş.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilharika gorunuyor hayatim,ellerine saglik seviyorum ben de bu tatlari,sevgilerle.
YanıtlaSilDenemedim halen ama emiim çok güzel oluyor
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
İyi hafta sonları
takibimdesiniz, banada beklerim :))
YanıtlaSildurmecim ellerine sağlık
YanıtlaSilmmm nefis aldım
:)
ellerıne sağlık canım salata nefıs gorunuyor
YanıtlaSil