Uzun bir aradan sonra herkese merhaba demek istiyorum. Yayınlanacak pek çok tarif var ama ben hem yoğun hem de yorgunum, bazen de sinirli...
Beni en çok rahatlatan şey ise mutfağa girip saatlerce yemek yapmak, hatta bol misafir için büyük sofralar kurmak... Yemek kokularına karışmak, bıçakla tüm sinirlerimi atmak ve en sonunda mutfaktan mutlu çıkmak.
Ama bu günlerde ben yemek pişirmeye de üşeniyorum çok. Hemencecik pişirilecek yemekler yapmayı tercih ediyorum daha çok. Ya da dışarıdan söylemeyi, havanın güzel olduğu nadir günlerde ise dışarıda yemeyi tercih ediyorum. Bu yemeği ise dolapta unuttuğum etten yaptım. Eti önce haşlayıp sonra didikleyip, sonra da soğan patates, domates ve bol baharatla fırına attım. Et suyuna da annemin enfes tarhana çorbasından yaptım. Benim için oldukça pratik bir tarifti, oldukça da lezzetliydi.
Malzemeler:
- 500 gr kemikli et
- 4 adet domates
- 4 adet soğan
- 4 adet patates
- kimyon, karabiber, tuz, pul biber, biberiye, kekik
Hazırlanışı:
Eti önceden haşlayıp didikliyoruz. sonra bir tepsi içine soğan, patates ve domatesleri doğrayıp tuz ve baharatlarla harmanlayıp, etini de ekleyip önceden ısıttığımız fırında pişmeye bırakıyoruz.
Herkese afiyet olsun.
bende de aynı endişe var.. acaba yaz hiç gelmeyecek mi... ya da gelince yakıp kavuracak mı???? her gün haftasonu olsa da ben de yatıp uyusam modundayım bu aralar: ) yalnız değilsin yani: )
YanıtlaSilAynen öyle canım. Geçen gün yürüyüşe çıktık yağmur yağmaya başladı, ormandan açık alana çıkınca bir de baktık ki kar serpiştirmeye başlıyor.Ey yAAZZZ gel artık. Yorumun için teşekkürler. Sevgilerle..
Silbilirim bolu'nun soğuğunu ben de kaldım iki yıl orda. Baharı özlüyor insan uzunca ve sert bir kış geçirdik malesef. Buralar da bir açık bir kapalı tam güven yok yani. Haşlamaya gelince güzel bir yemek olmuş hem de suyundan da faydalanmışsın bu ayrıca güzel. Ellerine sağlık afiyet şeker olsun arkadaşıma
YanıtlaSilSorma canım çok soğuk havalar. Yemeği tavsiye ederim. Hem Hafif, hem de lezzetli. Sevgilerle...
SilBu sene bahar tam geldi diyorsun gene yağmur soğuk başlıyor.Ellerine sağlık.Yemeğin çok güzel görünüyor.Sevgiler:)
YanıtlaSilEvet aynen öyle oluyor, hava şuanda kapalı, ama güneş yüzünü göstermeye çalışıyor. Sevgilerle...
Silellerine saglik ,harika olmus,sevgilerle.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgilerle...
Silellerine sağlık.Çok pratik olmuş hemde.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgilerle...
SilHaşlama,harika görünüyor canım.
YanıtlaSilElinin lezzetine,baharatların aromasının lezzeti eklenince ortay harika bir lezzet çıktığına eminim.
Sevgiler...
Çok teşekkür ederim, Sevgilerle...
Silbaharlara bayılıyorum yok yok çok sıcak olmasın havalar şöyle gerekirse ince bir monta ihtiyaç duyacak kadar olsun hava ve keyifle yiyelim yemekleri bunalmadan mesela : )
YanıtlaSilBence de çok sıcak olmasın, sana katılıyorum.
Sil