Rizottonun püf noktalarından biri pirincin yıkanmadan pişirilmesi. Rizotto olmasını nişastasına borçlu anladığım kadarıyla. Bir de suyunu yavaş yavaş ekleyip pişirmek. Ben elbette şarap kullanmadım:))
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı tavuk suyu (sıcak)
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 250 gr mantar
- 2-3 dal taze kekik
- 2-3 dal taze biberiye
- 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- yarım çay bardağı krema (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Küp küp doğradığımız sarımsak ve soğanları tereyeğında kavuruyoruz. Soğanlara ben biraz da krema ekleyip karamelize ettim. mantarlarını ekleyip bir miktar tavuk suyu ekleyip biraz soteliyoruz. Sonra pirincini ekleyip tavuk suyunu azar azar verip pişirmeye başlıyoruz. Suyunu eşit miktarda ekleyip, eklediğimiz su çekilene kadar yeni su eklemiyoruz. Son olarak da pişme işlemi bitince içine taze kekik ve biberiyeyi kıyım servise hazır hale getiriyoruz.
Görüntü çok güzel,tadı da eminim öyledir.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilmmm...
YanıtlaSilgörüntü çok hoşş:)
eminim lezzeti de görüntü kadar güzeldir..
ellerine sağlık canımm.
sevgiler..
durmeciğim merhabalar ben geldim... nasılsın görüşmeyeli. ( buradan seni görüyor kadar oluyorum da :)) risottoyu hiç yemedim ama ben böyle lapa lapa şeyleri pek severim. gerçekten diyorum. şarap kullanımına gelince bende likörlü olan tarifleri denemekte kararsız kalıyorum. ellerine sağlık canım sevgiler selamlar...
YanıtlaSilellerine sağlık canım bende bu şekilde yapıyorum zaten ortalama tarifte budur,mantarlısınıda denemk lazım..
YanıtlaSilİyiyim Elifciğim, sen de iyisindir umarım. Güzel yorumun için teşekkür ederim. Benden de sana sevgiler ve selamlar...
YanıtlaSilTüm arkadaşlarıma güzel yorumu için teşekkür ediyorum. Herkese sevgilerle...
Merhaba, çok güzel görünüyor elinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSil