Sayfalar

Bu Blogda Ara

Çökertme Kebabı


Memleketimi özleyince geçtim mutfağa, börülce mi pişirsem, yoksa yazdan annemle yaptığımız ve buzluğa kaldırdığım patlıcanları mı çıkartsam bilemedim. Buzluğun kapağını kararsız bir şekilde açtım ve bir miktar et olduğunu gördüm. Aklıma hemen neden daha önce yapmadım diye hayıflandığım çökertme kebabı geldi, ben de kolları sıvadım.

Çökertme kebabıyla memlekete nasıl mı gittim. Şöyle ki: Malum bizim oralar çok sıcak oluyor. Hal böyle olunca da biz yazın her şeyin üzerine buz gibi sarımsaklı yoğurt döküp yemeyi çok seviyoruz. Özellikle de annemin pratik yemeği, azıcık zeytin yağında tüm sebzeleri kavuruyor hemen sarımsaklı yoğurt, nar ekşili bir de çoban salatasıyla öğünü tamamlıyoruz. Sarımsaklı yoğurdu kibrit patateslerin üzerine dökünce yaz geliverdi hemen aklıma. Dışarıda yığılı karları görünce yazı ne kadar çok özlediğimi hatırladım.

Malzemeler:
  • 500 gr kuş başı dana (aslında kuşbaşı değil jülyen doğranmış olması lazım ama benim etimin jülyen doğranmasının imkanı yoktu)
  • 5 adet kibrit doğranmış patates
  • 4 diş sarımsak (2 tanesi yoğurt için, 2 tanesi eti sotelerken kullanmak için)
  • bir kase süzme yoğurt
  • tuz, pul biber, tane karabiber
  • tereyağı
Hazırlanışı:

Kibrit doğradığımız patatesleri kızartıp servis tabağına alıyoruz. Jülyen doğradığımız etleri tereyağında pişiriyoruz. Etlerin suyunu kaybetmemesine özen gösterelim. Sonra etlere sarımsak ve tane karabiberleri ekleyip iyice soteliyoruz. Sarımsaklı yoğurdu etin pişmesine yakın patateslerin üzerine döküp etlerini ekliyoruz. Pul biber ve maydanozla süsleyip servis ediyoruz.


Ben etlerden ziyade yoğurtlu patatese kaptırdım kendimi. Kızartmaların üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yemeyi çok seviyorum. Kabak, bamya, biber, havuç, patates, özellikle patlıcan... Her gün yesem her gün doymam galiba. Ama obur değilim hehhahaheheheh:))

Hem pratik hem de doyurucu bir lezzet. Olsa da yesek...Mutlu haftalar...

10 yorum:

  1. ayyy yaz gelse diye bende içimden geçirdim:)))
    ellerine sağlık çok güzel olmuş bende sık sık yaparım bunu

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun Handecim. Ben de bundan sonra sıkça yapmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Biz de çok severiz.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık... sevdiğim ne kadar kezzet varsa bu yemekte gördüm ben: ) patates, yoğurt, et, baharat.. ellerine sağlık.. ben de beklerim.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. eee sonra bu kebabi yemiyoruz yaninda yatiyoruz.harika birsey olmus.ellerine saglik sevgilerle.

    YanıtlaSil
  6. yine ben geldim canım kukilerimi sormuşsun
    neye göre gönderiyorlar bilmiyorum ama iki sene önce bir etkinliğe çağırmışlardı gitmiştim ogün gidenleremi gönderiyorlar fazlası varmı bilmiyorum canım

    YanıtlaSil
  7. Hande'cim geri dönüş yaptığın için teşekkür ederim.

    Güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar, ellerinize sağlık çok güzel görünüyor sevgiler...

      Sil
  8. Bayılırım ama ben saman patatesle yapıyorum.Resimler çok iştah açıcı.

    YanıtlaSil
  9. off şahaneee olmuş..elelien sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...