Şimdi gelelim bu gün ki tarifimize. Herkesin çok sevdiği bir tarif paylaşacağım bu gün sizlerle. Bir sabah erkenden uyanınca, komşular rahatsız olmasın deyip, temizlik yapmayı geç bir saate erteleyip sıvadım kolları. Koca lahanayı ayıkladım, yıkadım haşladım. Hemen ardından da bol kıymalı bir harç hazırladım. Lahanayı sarmaya çok üşeniyorum ama yemeye doyamıyorum. Annem de uzaklarda olunca iş başa düştü.
Malzemeler:
- 1 adet lahana
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- 250 gr kıyma
- 2 ortaboy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon, yenibahar, pulbiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- üzeri için limon
Hazırlanışı:
Önce lahanayı ayıklayıp, haşlama suyuna batırıyoruz. Çok haşlanmadan çıkartıp sarmaya hazır halde bekletiyoruz. Sonra küp küp doğradığımız soğanlarımızı yağda kavurmaya başlıyoruz. Kıymayı ekleyip pişiriyoruz. pirinçleri de ekleyip biraz kavurduktan sonra ocaktan indiriyoruz. Maydanoz, dereotu ve tüm baharatları ekleyip harcımızı güzelce harmanlıyoruz ve sarmaya başlıyoruz. Sardığımız lahanaların üzerine 1 su bardağı kaynar suda erittiğimiz domates salçası ve zeytin yağını ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Üzerine ben limon dilimledim, eğer seviyorsanız siz de dilimleyin.
Afiyetle....
ellerine sağlık... ben sarmaların harcına nar ekşisi de mutlaka ekliyorum.. tavsiye ederim sana da : )
YanıtlaSilBir daha ne zaman sararım bilmiyorum ama muhakkak deneyeceğim. Sevgilerle...
YanıtlaSilnefisss olmuş bizdede vardı fotoğraf çekmeyi unutmuşum:(((
YanıtlaSilellerine sağlık canım
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilO TABAĞI ALDIM CANIM
HİÇ ARAMA
:))
Bir kase lezzet, al canım, senin olsun:))
YanıtlaSilEn sevdiğim yemeklerin başında dolmalar gelir.
YanıtlaSilHarika görünüyor eline emeğine sağlık canım.
Ben tabağı değil de tencereyi alsam diycem ama.Bu nefis lezzet çoktann bitmiştir:)
Sevgiler...
Sevalce Lezzetler sana da kalmıştır::)) Alıp gidebilirsin. Güzel yorumun için teşekkürler.
YanıtlaSil