Sayfalar

Bu Blogda Ara

SCHNİTZEL: Limon ve Terayağı Eşliğinde

Kışın iyice bastırdığı şu günlerde siz de benim gibi yemek sıkıntısı çekiyor musunuz bilmem. Hele de evde sebze ve çorba delisi bir bücür varken, kış sebzeleriyle kısıtlı menüler hazırlamak biz anneleri oldukça yoruyor. Bir gün pırasa, bir gün ıspanak, karnabahar derken insan çabucak bıkıyor kış sebzelerine ve yemeklerine.

İşte bu sıkıntılı menülere bir alternatif sunuyorum size. Biraz kaçamak her sofraya lazım değil mi?

Malzemeler:
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 su bardağı un
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Üzeri için limon ve tereyağı
Hazırlanışı:
Öncelikle tavuk göğsünü ince dilimler halinde ayırım biraz döverek inceltin. Derin bir kapta yumurtaları çırpın. bir kaba unu koyun. başka bir kapta ise galeta unu ve sarımsak tozunu karıştırın.Sonrasında incelttiğiniz tavuk göğüslerini önce yumurtaya sonra una, sonra yumurtaya en son olarak ise galeta ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın.

Tarif oldukça pratik. Kızartttığınız schnitzelleri pilav ve salata eşliğinde, üzerine limon sıkıp tereyağı eşliğiyle afiyetle tüketebilirsiniz. İşi bence daha lezzetli hale getiren şey ise galeta ununa karıştırdığım toz sarımsak. Yedikçe yemek istediğiniz bir çıtırtı. Herkese afiyet olsun. Mutlu haftalar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...